Budućnost Voli tri utakmice bez gledalaca

"Kažnjeni su i istinski ljubitelji košarke u Podgorici koji neće biti u prilici da posmatraju utakmice evropskog kupa", objasnio je Slavko Radulović, direktor "plavih"
72 pregleda 18 komentar(a)
Budućnost - Paok, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Paok, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2013. 18:35h

Budućnost Voli je kažnjena sa 15.000 eura i tri meča bez publike u Evrokupu, zbog incidenta na meču 6. kola protiv PAOK-om, kada je zbog bacanja pirotehničkih sredstava na klupi gostiju meč bio u prekidu skoro 15 minuta.

Patrik Granđen, disciplinski sudija Evrokupa, u obrazloženju odluke navedeo je da je od početka meča bila veoma neprijateljska atmosfera prema gostujućem klubu i da su prije i tokom susreta bačane petarde na parket, kao i da je na tribini upaljena baklja.

"Smatramo da je kazna neprimjereno velika, i da smo kao organizatori preduzeli sve neophodne mjere da meč visokog rizika, kakva je bio ovaj sa PAOK-om protekne u najboljem redu. Znajući da dolazi 200 navijača gostiju, bilo je angažovano oko 150 službenika obezbjedjenja “Guard Popović”, 80 službenika Uprave policije za unutrašnje obezbjeđenje i 80 policajaca za spoljnje obezbjedjenje. Na ulazu u dvoranu kontrolisani su i pretresani svi navijači. Tom prilikom oduzete su brojne petarde, a tokom utakmice nekoliko lica je i privedeno. Takođe se mora istaći da su se veoma nekorektno ponašali i navijači PAOK-a koji su i prije i tokom utakmice ubacivali na teren petarde, i druge predmete", rekao je Slavko Radulović, direktor podgoričkog kluba.

On smatra da ovom odlukom nije kažnjen samo klub.

"Kažnjeni su i istinski ljubitelji košarke u Podgorici koji neće biti u prilici da posmatraju utakmice evropskog kupa", objasnio je Radulović.

To znači da će Budućnost Voli protiv Nižnji Novogorda i Himika igrati pred praznim tribinama i još jedan meč u narednoj sezoni, ukoliko se ne desi čudo i “plavi” izbore plasman u drugi krug.

Bonus video: