Barselona čeka Fenerbahče

Fenerbahče, Real Madrid i Olimpijakos imaju maksimalan učinak i prebrinuli su sve brige oko plasmana u Top 16 fazu
0 komentar(a)
Evroliga_1, Foto: BETA
Evroliga_1, Foto: BETA
Ažurirano: 28.11.2013. 10:00h

Fenerbahče, Real Madrid i Olimpijakos u dosadašnjem dijelu takmičenja imaju maksimalan učinak i prebrinuli su sve brige oko plasmana u Top 16 fazu.

Za razliku od “kraljevskog kluba” i Pirejaca, koji su favoriti protiv Brose basketsa, odnosno Galatasaraja, ekipa Željka Obradovića biće na velikom iskušenju.

Fener gostuje Barseloni, koja želi da se revanšira “žuto-crnima” za poraz u Istanbulu, a ujedno napravi i veliki korak ka narednoj rundi.

"Igramo protiv sjajne ekipe koja je jedan od favorita za osvajanje Evrolige. Lako su nas dobili u prvom meču, ali smo od tada podigli formu. Igramo sve bolje i bez obzira što će biti teško, očekujem pobjedu", rekao je Ćavi Paskval, trener Katalonaca.

Fenerbahče u Barselonu dolazi bez imperativa, ali to ne znači da nema motiva.

"Plasirali smo se u Top 16, što je bio naš prvi zadatak i srećni smo zbog toga. Međutim, želimo da do kraja nastavimo u istom ritmu", istakao je Obradović.

Partizan igra meč sezone protiv Nantera. U slučaju trijumfa protiv šampiona Francuske, “crno-bijeli” bi napravili veliki korak ka nastavku takmičenja.

Na ruku ekipi Duška Vujoševića ne ide podatak da je van “Pionira” vezala 11 poraza u Evroligi.

Posljednji put Partizan se radovao na gostovanju 17. novembra 2011, u Milanu protiv Emporio Armanija (65:69), tada predvođeni Nikolom Pekovićem, koji se bio vratio zbog lok-auta u NBA ligi.

"Ne ulazimo u ovu utakmicu bez problema. Od tima očekujem da ponovo pruži maksimum, a protivnik je favorit. Nanter je prvak Francuske, u momentu kada je Francuska prvak Evrope. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. To je ekipa koja je godinama prelazila iz ranga u rang i došli su do ovoga nivoa", - rekao je Vujošević.

Crvena zvezda dočekuje Makabi i mora da slavi kako bi ostala u trci za drugi krug.

"Makabi sa velikim ambicijama učestvuje u Evroligi, a tim i iskustvo koje imaju njegovi igrači omogućava im da igraju na takav način. Radi se o protivniku sa velikom tradicijom i za nas bi pobjeda nad takvim timom imala veći značaj od rezultatskog", poručio je strateg “crveno-bijelih” Dejan Radonjić.

Danas

Grupa A

Nanter - Partizan (21.00)

Grupa B

Brose baskets - Real (20.45)

Grupa C Zielona Gora - Unikaha (19.00)

Olimpijakos - Galatasaraj (20.00)

Grupa D

Litvos Ritas - Lokomotiva (18.30)

Crvena zvezda - Makabi (19.00)

Sjutra

Grupa A

Budiveljnik - CSKA (18.00)

Barselona - Fenerbahče (21.00)

Grupa B

Žalgiris - Emporio Armani (18.30)

Anadolu Efes - Strazbur (19.00)

Grupa C

Montepaski - Bajern (20.15)

Grupa D

Laboral Kuća - Panatinaikos (20.30)

Bonus video: