Budućnost Volkano gost Celja

Pred košarkašicama Budućnost Volkana večeras u Celju je najveće iskušenje u dosadašnjem toku Međunarodne regionalne lige
0 komentar(a)
ŽKK Budućnost, Foto: Mzrkl.org
ŽKK Budućnost, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 28.11.2013. 12:52h

Pred košarkašicama Budućnost Volkana večeras (19 sati) je najveće iskušenje u dosadašnjem toku Međunarodne regionalne lige. Gostuju Celju, lideru i jedinoj neporaženoj ekipi u grupi, jednom od glavnih kandidata za osvajanje pehara.

Slovenački tim je bez problema izašao na kraj sa svim rivalima (Čelik, Play-off, Radivoj Korać, Crvena zvezda) i apsolutni je favorit u duelu sa Podgoričankama.

“Plave” su otputovale u Celje sa željom da što skuplje prodaju svoju kožu, bez obzira što su rovite Milica Deura i Božica Mujović.

" Očekujem da da damo sve od sebe i probamo da iznenadimo rivala. Oni su praktično već obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe i možda će malo opuštenije ući u meč, a mi ćemo probati to da iskoristimo. Mujović se, napokon, oporavila i počela da trenira, dok je Deura pauzirala desetak dana, ali i ona je spremna za utakmicu. Centarska linija im je najjača snaga i tu dominiraju. Probaćemo da spriječimo njihovu unutrašnju igru, da nametnemo novu odbranu koju smo trenirali i koja nam, nadam se, može dati rezultat protiv Celja", rekao je Miloš Kovač, trener Podgoričanki.

Jedan od aduta gošći mogla bi da bude centar Ana Radović.

"Celje je lider grupe i bez poraza je, ali ako nametnemo svoj ritam nije isključeno i da ih dobijemo. Celje ima sjajne centre Maricu Gajić i Evu Lisec, ali ako ispoštujemo ono što trener bude tražio, možemo da pobijedimo", rekla je Radović.

U ostalim mečevima grupe B, sastaju se: Play-off - Radivoj Korać (16.30) i Čelik - Crvena zvezda (19).

Bonus video: