Aleksandar Đorđević novi selektor Srbije?

List navodi da posao još nije završen, pošto je preostalo da se razgovara o finansijskim detaljima ugovorima, ali da se ne očekuju komplikacije
70 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Đorđević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.11.2013. 10:38h

Bivši reprezentativac Aleksandar Đorđević je pristao da postane novi selektor reprezentacije Srbije, prenijeli su danas beogradski mediji.

Sportski žurnal piše je da je, poslije razgovora sa potpredsjednikom Košarkaškog saveza Srbije (KS) Dejanom Bodirogom, Đorđević pristao da preuzme reprezentaciju.

List navodi da posao još nije završen, pošto je preostalo da se razgovara o finansijskim detaljima ugovorima, ali da se ne očekuju komplikacije.

Đorđević će tako na klupi Srbije zamijeniti Dušana Ivkovića, koji je napustio funkciju poslije Svjetskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mjesta.

Ivković je za novog selektora predložio svog dosadašnjeg pomoćnika Aleksandra Kesara, a među kandidatima su bili i Saša Obradović i Igor Kokoškov, naveo je Žurnal.

Đorđević je u karijeri igrao za Partizan, Armani, Fortitudo, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio tri zlatne i bronzanu medalju na evropskim prvenstvima, zlato na Svjetskom prvenstvu i srebrnu olimpijsku medalju.

Bonus video: