Kovač: Probaćemo da iznenadimo Celje

"Oni su praktično već obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe i možda će malo opuštenije ući u meč. Probaćemo to da iskoristimo“, kazao je Kovač
52 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 26.11.2013. 17:05h

Košarkašice Celja su lideri grupe i biće favorit protiv Budućnost Volkana, ali će podgorički tim pokušati da ih iznenadi, kazao je trener crnogorskog prvaka Miloš Kovač.

Budućnost Volkano u četvrtak biće gost Celja u utakmici petog kola B grupe Međunarodne ženske regionalne lige.

Kovač je kazao da tabela najbolje govori da se radi o najkvalitetnijem protivniku do sada.

"Očekujem da da damo sve od sebe i probamo da iznenadimo rivala. Oni su praktično već obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe i možda će malo opuštenije ući u meč. Probaćemo to da iskoristimo“, kazao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je istakao da je podgorički tim imao personalnih problema i da su se tek posljednjih nekoliko dana ekipi priključile povrijeđene Božica Mujović i Milica Deura.

"Mujović se napokon oporavila i počela da trenira. Priključila se timu i putovaće sa nama za Celje. Deura je pauzirala desetak dana, ali i ona je spremna da poutuje sa nama i da svoj doprinos. Celje je izuzetno kvalitetna ekipa, igrali smo njima na turniru u Budimpešti i uspješno im se suprostavili. Od tada su jači za još jednu Amerikanku i Martinu Osterman", rekao je Kovač.

On je naglasio da je Celje najvalitetniji tim u ligi i da su najjači na poziciji centra.

"Centarska linija im je najjača snaga i tu dominiraju. Probaćemo da spriječimo njihovu unutrašnju igru, da nametnemo novi vid odbrane koji treniramo i koji nam, nadam se, može dati rezultat protiv Celja“, rekao je Kovač.

Centar Ana Radović kazala je da Budućnost ne putuje za Celje sa „bijelom zastavom“.

"Celje je lider grupe i bez poraza je. Očekujem da se borimo i ako nametnemo svoj ritam nije isključeno i da ih dobijemo. Igrali smo sa njima na turniru, ali iako smo izgubili dobro smo im parirali, a pobjednika je odlučila jedna lopta. Celja ima stamene centre Maricu Gajić i Evu Lisec, ali ako ispoštujemo trenera možemo pobijediti", rekla je Radović.

Plejmejker Milica Deura kazala je da očekuje tešku utakmicu, podsjećajući na na rezultate slovenačkog tima ove sezone.

"Fizički su dominantni, posebno u skoku. To će nam biti jedan od zadataka da spriječimo njihov skok i unutrašnju igru. Dosta smo se spremali, očekujem da damo sve od sebe da odigramo najbolje što znamo i da pokušamo da ih iznanadimo", rekla je Deura.

Utakmica u Celju na programu je četvrtak, u 19 sati

Budućnost je od danas jača za crnogorsku reprezentativku Anu Poček, sa kojojm je potpisan ugovor do kraja godine.

Poček, čije je djevojačko prezime Turčinović, sa 15 godina igrala je u Celju, a nastupala je još u Izraelu, Italiji Turskoj.

Ona neće biti u konkurenciji za tim u Celju, a debitovaće u podgoriučkom timu 5. decembra, u duelu sa beogradskom ekipom Radivoj Korać.

"Nadam se da ću moći da pomognem i da ćemo kao i u crnogorskoj biti dobri i u regionalnoj ligi. Potrudiću se da dam svoj maksimum i da odradim posao na pravi profesionalan način. Došla sam u najbolju crnogorsku ekipu, želim da im pomognem kao što su i oni mene izašli u susret", rekla je Poček.

Bonus video: