Rouz mora na operaciju koljena

Mediji uveliko prognoziraju datum povratka organizatora igre Bulsa, a većina njih se slaže da bi to moglo da bude već poslije “ol-star” meča krajem februara
0 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Reuters
Derik Rouz, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2013. 09:29h

Novi šok za Derika Rouza i Čikago. Najbolji igrač Bulsa moraće na operaciju koljena i za njega je ova sezona, najvjerovatnije, završena.

Prvi pika sa drafta 2008. godine taman se vratio na terena nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata lijevog koljena, a sada ga je zadesio nosi peh.

Povrijedio je meniskus desnog koljena na meču protiv Portlanda u petak veče.

Dvoranu je napustio na štakama, a nakon detaljnih pregleda, utvrđeno je da je meniskus desnog koljena pokidan.

Rouz će na operaciju već sjutra, a na teren bi mogao da se vrati za četiri do šest mjeseci.

Rouz, koji se tri puta našao na “ol-star” meču i postao najmlađi MVP lige, je povredio lijevo koleno u plej-ofu 2012. godine, zbog čega je propustio kompletnu sezonu 2012/2013.

"Neću ništa da nagađam, da li je kraj sezone ili ne, vidjećemo. Derik je opet doživio tešku povredu. Dao je cijelog sebe da se što prije oporavi, takav je čovjek, ali i igrač. Jako mi ga je žao, on mnogo znači našem timu", rekao je trener ekipe Tom Tibodo.

Mediji uveliko prognoziraju datum povratka organizatora igre Bulsa, a većina njih se slaže da bi to moglo da bude već poslije “ol-star” meča krajem februara.

Sličnu povredu imao je i Rasel Vestbruk, zbog koje je bio van parketa nešto više od šest mjeseci.

Bonus video: