Partizan čeka Barselonu, Zvezda u Kubanu

"Lokomotiva je dokazala da je dolaskom iz četvrtog šešira učinila našu grupu bez dileme najtežom", smatra Radonjić
3 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 21.11.2013. 13:29h

Bez izrazitog derbija proteći će 6. kolo Evrolige košarkaša. Jedine dvije ekipe sa prostora bivše Jugoslavije - Partizan i Crvena zvezda imaju težak zadatak.

“Crno-bijeli” će bez prvog pleja Lea Vestermana i sa nekoliko rovitih igrača (Tarens Kinzi, Dejan Musli, Nikola Milutinov) dočeketi Barselonu, u čiji sastav se vraća, nakon pet mjeseci pauze, Erazem Lorbek. Slovenački reprezentativac se oporavio nakon operacije koljena.

"Od igrača očekujem samo da pruže maksimum. Za šta će to biti dovoljno protiv tima kao što je Barslona, ne može da se tvrdi ni kada si kompletan. Ekipa je protiv Crvene zvezde odigrala junački, jer su prije meča svi prognozirali ubjedljivu pobedu rivala. Moramo da dovedemo pleja u najkraćem mogućem roku, jer je poznato da je organizator igre trener na terenu, ali smo finansijski limitirani", rekao je Duško Vujošević, trener “crno-bijelih”.

Crvena zvezda nakon dva vezana trijumfa (Laboral Kuća, Lietuvos ritas) “ide na noge” Lokomotivi Kuban, koja je u “Beogradskoj areni” uspjela da osvoji bodove.

"Lokomotiva je dokazala da je dolaskom iz četvrtog šešira učinila našu grupu bez dileme najtežom i najujednačenijom. Ruski tim ima košarkaše koji godinama igraju Evroligu i iskustvo im je prednost u odnosu na nas. Međutim, kod nas ne postoji pojam rasterećenosti i u svaki meč ulazimo sa istim ambicijama. Naše šanse za Top 16 su male, rivali imaju bolji raspored, a mi igramo samo dvije utakmice kod kuće do kraja", objasnio je šef struke “crveno-bijelih” Dejan Radonjić.

Fenerbahče, Real Madrid i Olimpijakos su jedine ekipe sa svih pet pobjeda, a očekuje se da nastave trijumfalan niz. Fener će dočekati Budiveljni, “kraljevski klub” će ugostiti Žalgiris, dok aktuelni prvak Evrope gostuje u Malagi.

Raspored: Četvrtak Grupa A CSKA - Nanter (17.00) Partizan - Barselona (20.45) Grupa C Galatasaraj - Montepaski (20.00) Bajern - Zielona Gora (20.15) Grupa D Panatinaikos - Litvos ritas (20.30) Makabi - Laboral Kuća (20.45) Petak Grupa A Fenerbahče - Budiveljnik (19.00) Grupa B Strazbur - Brose basket (20.00) Emporio Armani - Anadolu Efes (20.45) Real - Žalgiris (20.45) Grupa C Unikaha - Olimpijakos (19.00) Grupa D Lokomotiva - C. Zvezda (17.00)

Bonus video: