Jovović: Imamo kvalitet za nastavak serije

Cijena ulaznice za sjutrašnji meč je dva eura, a sav prihod biće uplaćen za žiro-račun Instituta za bolesti djece pri Kliničkom centru Crne Gore
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2013. 14:17h

U dobrom raspoloženju, nakon četiri vezane pobjede, košarkaši Budućnost Volija dočekuju duel sa Olimpijom.

Ljubljančani nisu najbolje startovali, imaju samo jednu pobjedu, ali su “plavi” svjesni da za rivala imaju izuzetno kvalitetan sastav.

Gosti će u “Morači” biti jači za pleja Sedrika Džeksona, čiji povratak u tim znači mnogo za Aleša Pipana.

Sada će iskusni stručnjak imati više igrača u rotaciji, što će stvoriti dodatne probleme za crnogorskog šampiona.

Ipak, igrači Budućnost Volija vjeruju da imaju snage i kvalitet da zabilježe novi trijumf.

"Očekuje zahtjevan meč protiv Olimpije. Kada se analizira njihov sastav i rezultati, to nije objektivna slika njihovog kvaliteta. Oni su uspjeli da oporave plejmejkera Džeksona, koji od početka sezone nije bio sa timom. Pojačali su se Jakovom Vladovićem i ekipa igra mnogo bolje nego što je igrala u uvodnim utakmicama kada sui doživjeli poraze. Spremni smo da odigramo tešku utakmicu, imaju veliki kvalitet Nebojše Joksimovića, koji je dugogodišnji učesnik Jadranske lige, sjajnog Litvanca Deividasa Gailijusa i moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta i budemo dobri u odlukama, prije svega u odbrani kako bismo doveli meč da trijumfujemo. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, što zbog akcije uprave kluba, što zbog nas, jer nam je potrebna podrška, kako bismo nastavili pobjednički niz", naglašava Igor Jovović, trener podgoričkog tima.

Najbolji slovenački tim u istoriji je prvu pobjedu ostvario u prošlom kolu u Solnoku. “Proradio” je u lošem trenutku za Budućnost Voli.

"Igraju sve bolje i bolje, imali su jako zahtjevan meč protiv Pariza, koja je atletski fenomenalna ekipa. Mogli su da trijumfuu u regularnom toku, nesrećno su ušli u produžetak, i na kraju su trijumfovali. Dobili su Solnok i dolaze sa određenim samopouzdanjem. I mi smo, međutim, u dobrom raspoloženju, imamo četiri vezane pobjede, a trijumf protiv Olimpije dao bi nam zamah za nastavak takmičenja", objasnio je Jovović.

Centar Miloš Komatina imao je sjajnu rolu u preokretu protiv Radničkog u Kragujevcu.

Pred meč sa Olimpijom je optimista.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv Olimpije koja ima iskusan tim. Ne smije nas zavarati njihov položaj na tabeli jer su neke utakmice nesrećno izgubili. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta kako bismo zabilježili pobjedu i nastavili u istom ritmu", zaključio je Komatina.

Prihod od ulaznica za Dječiju bolnicu

Cijena ulaznice za sjutrašnji meč je dva eura, a sav prihod biće uplaćen za žiro-račun Instituta za bolesti djece pri Kliničkom centru Crne Gore.

Danas je kompletan igrački kadar, zajedno sa stručnim štabom i sportskim direktorom Gavrilom Pajovićem, posjetio djecu koja leže na IDB-u i uručili su im prigodne poklone.

"Upravni odbor kluba odlučio je da utakmica ima humanitarni karakter. Sav prihod od prodatih ulaznica ide u dobrotvorne svrhe, biće dodijeljen Institutu za bolesti djece Kliničkog centra u Podgorici. Stručni štab i ekipa su posjetili Institut i uručili skromne poklone i makar jedan dan djeci učinili lagodnijim. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da se odazovu akciji i doprinesu. “Varvari” su se pridružili akciji i oni će učestvovati. Ovo je prva u nizu akcija i klub će u narednom periodu nastojati da se na ovakav način uključi u pomoć na nivou grada, ali i šire", objasnio je izvršni direktor Slavko Radulović.

Galerija

Bonus video: