Partizan u Moskvi, Zvezda dočekuje Lietuvos

Panatinaikosa gostuje u Tel Avivu, Barselona u Kijevu, Partizan u Moskvi, a Lietuvos ritasa će igrati u paklu “Pionira”
1 komentar(a)
EVROLIGA_1, Foto: ABA LIGA
EVROLIGA_1, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 14.11.2013. 13:29h

Petu rundu Evrolige košarkaša sinoć su otvorili Real Madrid i Anadolu Efes, dok su ostali mečevi na programu danas i sjutra. Nema izrazitog derbija, a nekoliko mečeva privlači pažnju. U pitanju je gostovanje Panatinaikosa u Tel Avivu, Barselone u Kijevu, Partizana u Moskvi, odnosno Lietuvos ritasa u “Pioniru”.

Partizan će na duel sa “armejcima” ići bez centra Dejana Muslija, koji ima problema sa listom na nozi, dok je pod znakom pitanja i nastup Terensa Kinzija.

"CSKA je apsolutni favorit. Zadržali su tim od prošle sezone, ali su se i pojačali. Doveli su Vitalija Fridzona, Miloš Teodosić igra na poziciji dvojke i to mu savršeno odgovara. Pored njih dvojice tu je i Dženaro Pargo iz Makabija, tako da oni predstavljaju najjače oružje ekipe CSKA. Odigrali su loše protiv Fenerbahčea, ali su već protiv Barselone pružili dobru partiju, mada je Huan Karlos Navarno sjajnom igrom u finišu preokrenuo i donio Kataloncima trijumf ", istakao je Duško Vujošević, trener Partizana.

I “armejci” će biti oslabljeni u ovom duelu, pošto je van stroja centar Nenad Krstić.

"Ovo je važna utakmica za nas, jer ćemo nakon dva poraza imati za rivala mladu ekipu punu entuzijazma. Moramo da imamo kontrolu skoka i da bolje čuvamo loptu nego u prethodnim duelima. Radili smo dobro tokom nedjelje i vjerujem da ćemo odigrati dobar meč", objasnio je strateg domaćina Etore Mesina.

Crvena zvezda puna samopouzdanja, nakon pobjede u Vitoriji, dočekuje Lietuvos ritas i nada se novom uspjehu.

"Značajno su nam porasle šanse za Top 16 fazu pobjedom nad Laboral Kućom. Međutim, poslije našeg prvog trijumfa nismo u oblacima, svjesni smo da je puno teških mečeva pred nama, a prvi je protiv Lietuvosa. Oni su pokazali kvalitet pobjedom nad Panatinaikosom. Samo ako odigramo dobro u odbrani i ako budemo igrali strpljivo, možemo do pozitivnog rezultat", smatra trener Zvezde Dejan Radonjić.

Dirk Bauerman, Njemac na klupi litvanskog vicešampiona smatra da “crveno-bijeli” nemaju bolji tim, ali...

"Crvena zvezda ima bolji tim nego prošle sezone, a pravi izazov je igrati u „Pioniru“. Biće izuzetno teško i igrači moraju da bude mentalno jaki. Oni igraju sjajno na domaćem terenu i bore se uvijek do kraja. Moramo da im pariramo do završnice meča i da pokušamo da ih pobijedimo. Crvena zvezda nije bolja ekipa od nas, ali pitanje je kako će moji igrači da reaguju na atmosferu", objasnio je Bauerman.

Danas: Grupa A Fenerbahče - Nanter (19.15) Budiveljnik - Barselona (20.45) Grupa B Žalgiris - Brose baskets (19.00) Grupa C Malaga - Montepaski (20.45) Grupa D Lokomotiva - Laboral Kuća (17.00) Makabi - Panatinaikos (20.05).

Petak: Grupa A CSKA Moskva - Partizan (17.00) Grupa B Emporio Armani - Strazbur (20.30) Grupa C Olimpijakos - Zielona Gora (18.00) Galatasaraj - Bajern (19.00) Grupa D Crvena zvezda - Lietuvos ritas (20.00). Sinoć: Grupa B Real Madrid - Anadolu Efes 103:57

Bonus video: