Jovović: Presudili bekovi Himika

"Odigrali smo odlično, ne samo prvo poluvrijeme, nego i u drugom, ali samo do posljednjih pet minuta utakmice”, istakao Miloš Komatina
5 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2013. 21:33h

Budućnost Voli je 30 minuta igrala sjajno u duelu sa Himikom, ali je to bilo nedovoljno da se ostvari prva gostujuća pobjeda u Evrokupu.

Pad koncentracijena stratu posljednje četvrtine domaći sastav je iskoristio i stigao do slavlja.

"Čestitamo rivalu na pobjedi. Za nas je utakmica bila teška poslije jako dugog puta. Odlučujuću ulogu su ipak odigrali bekovi Himika, koji su sjajno omogućavali saigračima šut za tri poena. Nismo uspjeli da riješimo taj problem. Naročito je u posljednjih pet minuta bio nezadrživ Pol Dilejni. Nezadrživ u ulazima i sjajnom igrom jedan na jedan je Himiku donio pobjedu”, naglasio je Igor Jovović, strateg Podgoričana.

Centar Miloš Komatina naglašava da je loš finiš doveo do neuspjeha.

"Odigrali smo odlično, ne samo prvo poluvrijeme, nego i u drugom, ali samo do posljednjih pet minuta utakmice. Potom smo se raspali, donosili smo pogrešna rješenje u igri, kako u napadu tako i odbrani. To nas je odvelo u poraz od Himika”.

Karlis Mužnieks, trener Himika, bio je zadovoljan nakon četvrte pobjede svog tima na evropskoj sceni.

"Početak je bio jeko kmplikovan za nas, i loše smo počeli. Nismo uspijevali da sprovedemo dogovor na terenu, nije bilo agresivnosti niti napora kakav je potreban da bi se igralo protiv ovakve Budućnosti. Ipak, tokom utakmice uspjeli smo da se vratimo na pravi put, našli smo idealnu petorku, a odlučujući čovjek u preokretu je bio Kovalenko, agresivnošću i asistencijama pokazao je ekipi kako treba igrati. Poveo je ekipu i u drugom poluvremenu je bilo vidno da mi diktiramo ritam. U finišu smo bili stabilniji od rivala. Posebno je važno i što smo u momentima kada se lomila utakmica dobili rat pod koševima, a igrači su dali sve od sebe”, objasnio je Mužnieks.

Bonus video: