Budućnost Volkano sjutra dočekuje sarajevski Plej-of

"Imaćemo protiv sebe neugodnu centarsku liniju. Nadam se da ćemo odigrati agresivno od prvog do posljednjeg minuta i to je naša šansa", rekla je Ana Baletić
0 komentar(a)
Košarkašice Budućnost Podgorice, Foto: Vesko Belojević
Košarkašice Budućnost Podgorice, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.11.2013. 22:31h

Za košarkašice Budućnost Volkana sjutra veče slijedi novo iskušenje u Regionalnoj ligi. U okviru 4. kola u goste im stiže sarajevski Plej-of, tim koji u svojim redovima ima tri Amerikanke (Korin Adams, Monet Džonson, Taiša King) i nekoliko reprezentativki Bosne i Hercegovine i jedan je od glavnih kandidata za visok plasman.

Oba tima u dosadašnjem dijelu takmičenja imaju po pobjedu i dva poraza.

"Radi se o iskusnoj i dobroj ekipi. Amra Đapo je jedan od najboljih igrača u timu, ima inostrano iskustvo. Imaćemo protiv sebe neugodnu centarsku liniju. Nadam se da ćemo odigrati agresivno od prvog do posljednjeg minuta i to je naša šansa. Vratila sam se u trenažni proces i vjerujem da ću dobrom igrom doprinijeti kvalitetnom izdanju ekipe", rekla je Ana Baletić.

Pomoćni trener crnogorskog prvaka Lazar Simonović kazao da je Plej-of izuzetno kvalitetna ekipa, najiskusnija u ligi podsjećajući da je sarajevski tim u prvom kolu pobijedio Crvenu zvezdu u Beogradu.

“Očekuje nas teška utakmica. U njihovom sastavu nalaze se tri Amerikanke, a prije dvadesetak dana angažovali su još tri nove igračice. Nijesmo imali priliku da ih vidimo, ali imamo informacije da su izuetno dobre. Nadam se da, iako ćemo biti hendikepirani neigranjem Božice Mujović na poziciji plejmejkera, uz pomoć publike možemo doći do pobjede”, rekao je Simonović na konferenciji za novinare.

On je kazao da prednost podgoričkog tima može biti mladost i da šansu vidi u agresivnoj odbrani.

“Naša prednost je što imamo mladu ekipu i da agresivnom igrom u odbrani probamo da ih dobijemo. Imaju dosta iskusnu ekipu i tu smo hendikepirani. Probaćemo da odigramo agresivnu odbranu i da zatvorimo njihove igrače na centarskim pozicijama gdje su oni jači. Moramo popraviti i skok”, rekao je Simonović.

On je kazao da Budućnost Volkano ukoliko želi da prođe grupu mora pobjeđivati pred svojim navijačima i pozvao ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i pomognu im da dođu do pobjede.

Amerikanka Hejli Lenkster očekuje dobro izdanje podgoriočkog tima i novu pobjedu.

“Igrali smo prijateljski meč sa njima ranije tokom sezone i znam šta nas očekuje. U odličnoj smo formi i nadam se pobjedi”, kazala je Lenkster.

Duel u dvorani “Morača” počinje u 19 sati.

Bonus video: