Poraz Budućnost Volija od Himika

“Plavi” su u duelu sa favorizovanim Himikom igrali dobro 30 minuta, a onda su sa nekoliko grešaka na startu posljednje dionice dozvolili rivalu da se vrati u meč, a to je na kraju skupo plaćeno
65 pregleda 13 komentar(a)
Himik - Budućnost Voli, Foto: KHIMIK.COM.UA
Himik - Budućnost Voli, Foto: KHIMIK.COM.UA
Ažurirano: 13.11.2013. 18:17h

Budućnost Voli je propustila veliku priliku da, praktično, osigura plasman u drugi krug Evrokupa.

“Plavi” su u duelu sa favorizovanim Himikom igrali dobro 30 minuta, a onda su sa nekoliko grešaka na startu posljednje dionice dozvolili rivalu da se vrati u meč, a to je na kraju skupo plaćeno.

I umjesto da se kući vrate sa dva boda, vraćaju se sa porazom od osam razlike, pa će u narednih pet mečeva morati da se dobro pomuče da bi nastavili evropsku avanturu.

Met Gejtens je bio najzaslužniji za trijumf Ukrajinaca.

Amerikanac je meč okončao sa 17 poena (trojke 7-4, osam skokova), a isti košgeterski učinak imao je Rolands Freimanis. Džamal Šuler je dodao 14, a Vitali Kovalenko 13.

U poraženom timu Aleksandar Ćapin je bio najefikasniji sa 15 koševa (11 u prvoj četvrtini), a pratili su ga Čedomir Vitkovac (14, trojke 7-1), Suad Šehović (13, sedam uhvaćenih lopti) i Đelil Akindele (11).

Prva četvrtfina je bila perfektna za goste. Odlična odbrana, Ćapin je “namjestio” ruku, dao je tri trojke, pa je u 8. minutu semafor pokazivao plus 13 (21:8).

Ni minut odmora nije pomogao Karlisu Mužnieksu, njegovi izabranici nisu imali rješenje za igru “plavih”, pa su nakon prvih 10 minuta imali minus od 11 poena (26:15).

Sigurna igra Budućnost Volija i u drugom kvartalu.

Prednost se kretala od šest do devet poena, a u samoj završnici Gejtens sa dva bacanja i Romeo Trevis košem uz dodatno, omogućili su Himiku da na veliki odmor ode sa minusom od pet poena (38:43).

U trećoj dionici velika borba. Himik je u nekoliko navrata prilazio na minus četiri, ali dalje od toga nije mogao.

Podgoričani su bili mirni u napadu, pa su pred odlučujućih 10 minuta imali četiri poena viška (62:58).

Činilo se u tim trenucima da Ukrajinci nemaju rješenje za igru gostiju, ali dvije greške za minut vratile su Himik u igru.

Prvo je Vitkovac na plus pet (63:58), u želji da otvori kontranapad izgubio loptu, u narednom napadu je Akindele prigovorio nakon faula koji nije suđen, pa je dobio tehničku.

Na sve to se nadovezala i izgubljena lopta Nikole Ivanovića.

Takav poklon Himik nije propustio, napravio je seriju 14:2 i stigao do plus sedam (72:65).

To je bila dodatna injekcija stimulansa za domaćina, a u goste se, sa druge strane, uvukla nervoza i povratka do kraja meča nije bilo.

Himik je tako stigao do četvrte pobjede, a Budućnost Voli do trećeg neuspjeha...

Bonus video: