Šehović: Nadam se pobjedi

Prednost crnogorskog šampiona je igra u reketu, a problem bi mogao da bude kada je na terenu letonski reprezentativac Rolands Freimanis
196 pregleda 2 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2013. 10:53h

Za košarkaše Budućnost Volija obaveze se smjenjuju kao na traci.

Nakon povratka iz Kragujevca imali su toliko vremena da odbrade trening, prepakuju stvari i da krenu na novo gostovanje, ovog puta u Ukrajinu.

Rival je Himik, koji sa Nižnji Novgorodom i PAOK-om ima po tri pobjede i poraz. Sastav letonskog stručnjaka Karlisa Mužnieksa dva trijumfa je ostvario na strani (Ankara, Fehervar), poražen je u Solunu od PAOK-a, dok je pred svojim navijačima savladao Nižnji. Dakle, teška, ali ne i nepremostiva prepreka za “plave”.

"Himik je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da je najozbiljniji kandidat za osvajanje prvog mjesta, a velika je prednost što igra na svom terenu. Imaju veliki individualni kvalitet plejmejkera Pola Dilejnija, Džamala Šulera na poziciji dva, nama dobro poznatog Romea Trevisa, koji je prošle sezone igrao u Zadru, i kvalitetne ukrajinske igrače. Sigurno da nam neće biti nimalo lako, a pokušaćemo da se pripremimo najbolje što možemo", ističe Igor Jovović, strateg Podgoričana.

Prednost crnogorskog šampiona je igra u reketu, a problem bi mogao da bude kada je na terenu letonski reprezentativac Rolands Freimanis.

"Naša prednost protiv Himika mogla bi biti unutrašnja igra, ali jako su nezgodni kada igraju sa Frimanisom na poziciji pet, što im daje veliku širinu, jer šutira za tri poena. Koncepcijski nam ne odgovara, ali moraćemo da obratimo pažnju na napade sa njim", jasan je Jovović.

Suad Šehović je prošle sezone nosio dres Himika, ali je taj sastav potpuno promijenjen tokom ljeta.

"Doveli su pet novih stranaca, novi je trener, a ostali su Ukrajinci koji odrađuju defanzivni dio posla. Radi se o odličnoj ekipi, dobro ukomponovanoj, pa ćemo morati da u odbrambenom dijelu odradimo dobar posao, da bismo imali šansi da pobijedimo. Gledao sam njihovu statistiku, u vrhu su po tome u Evrokupu i domaćem šampionatu i biće jako teško. Imali smo težak meč u Kragujevcu, ali se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo doći do prve gostujuće pobjede u Evrokupu".

Dobra stvar za Budućnost Voli je to što tim iz Južnog nema vatrene navijače.

"Ne očekuje nas tamo "vruća" atmosfera, već sasvim obična u kojoj možemo da igramo. Igrali smo u Širokom i u Kragujevcu, a ti tereni su teži za gostovanje. Sa igračkog aspekta će biti teško, a što se tiče publike ne", zaključio je Šehović.

Duel u dvorani "Olimp" igra se od 17 sati, a pravdu će dijeliti Petri Mantila (Finska), Joanis Fufis (Grčka) i Jurgis Laurinevičijus (Litvanija).

U ostalim mečevima grupe F sastaju se: Nižnji Novogorod - PAOK (16.40) i Fehervar - Ankara (18.30).

Mužnieks: Budućnost je ozbiljan tim

Trener ukrajinskog sastava Karlis Mužnieks ističe da je pred njegovim timom težak zadatak, veliki izazov, kome su kadri da odgovore.

"Dobro smo se pripremili, igramo kući i želimo pobjedom da završimo prvi krug. Ekipa je umorna, igramo dva meča nedjeljno, ali je najvažnije da odgovorimo timski na izazov koji nas čeka. Sve pobjede koje smo ostvarili, ostvarili smo timskim duhom. Budućnost je ozbiljan tim, tu igra naš bivši igrač Šehović, dobro su vođeni, a nedavno su dobili evroligaški tim. Međutim, to je dodatni motiv za igrače i mene da se dokažemo protiv velikog protivnika", naglasio je Mužnieks.

Bonus video: