Teodo gostuje Levskom

Iako nije imao vremena da u potpunosti snimi igru rivala, stručni štab Teoda dobro zna odakle prijeti najveća opasnost.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 12:31h

Za košarkaše Teoda slijedi drugo vezano gostovanje u Balkanskoj ligi. Nakon Krajove, izabranici Slobodana Savovića odmjeriće snage sa Levskim, posljednje dvije sezone finalistom ovog takmičenja. Bugarski vicešampion je favorit u tom okršaju, tim prije što igra pred svojim navijačima. Međutim, Tivćani kažu da će dati sve od sebe da naprave iznenađenje. Oba tima do sada imaju po pobjedu i dva poraza.

- Pred nama je težak zadatak. Levski je jaka ekipa, iz godine u godinu je sve bolja, a prošle sezone je igrala finale Balkanske lige. Putovali smo 16 sati do Sofije, nismo imali vremena da se pripremimo, a imamo i kadrovskih problema. Protiv ABS Primorja nisu igrali Nikola Korać zbog problema sa skočnih zglobom, odnosno Savo Đikanović, koji ima povredu pete. Međutim, očekujem da će obojica biti spremni za meč. Sigurno da imamo šansi i pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo - objašnjava Savović.

Iako nije imao vremena da u potpunosti snimi igru rivala, stručni štab Teoda dobro zna odakle prijeti najveća opasnost.

- Imaju dobre bekove Evgenija Hadžhiruševa i Đorđa Micića, a pod košem Nikolaja Verbanova. Imaju još nekoliko kvalitetnih igrača, ali će biti najvažnije da im zaustavimo ofanzivni skok. Ako u tome uspijemo i naše šanse da napravimo iznenađenje biće veće - zaključio je Savović.

Duel u dvorani “Univerzijada” počinje u 17 sati, a pravdu će dijeliti Vladimir Cekov (Bugarska), Florin Grigoras (Rumunija) i Mirčea Serban (Rumunija).

U ostalim mečevima sastaju se Kumanovo - Peja (danas, 17.30) i Kožuv - Krajova (sjutra, 17.30).

Bonus video: