SAOPŠTENO IZ KK BUDUĆNOST VOLI

Renoviranje teče planiranom dinamikom, "Morača" spremna početkom septembra

"Morača" će, kako je saopšteno, imati "dvije nove tribine, sa kompletno novom rasvjetom, adaptiranim parketom, sasvim novim semaforskim sistemom, VIP salonom koji parira svim evropskim klubovima"
148 pregleda 0 komentar(a)
SC "Morača", renoviranje, Foto: Kkbuducnost.me
SC "Morača", renoviranje, Foto: Kkbuducnost.me
Ažurirano: 30.01.2019. 01:48h

Grubi građevinski radovi na proširivanju kapaciteta u SC "Morača" zbog nastupa u Evroligi, koji su počeli odmah po završetku košarkaške sezone, trajaće do kraja jula, saopšteno je iz Košarkaškog kluba Budućnost Voli.

"Odmah nakon prihvatanja KK Budućnost VOLI u euroligašku porodicu, aktivno smo pristupili pripremi i realizaciji renoviranja SC "Morača". Cilj nam je, ne samo ispuniti potrebne uslove za učešće na ovom prestižnom takmičenju, već i našoj prublici pružiti više, sasvim novi doživljaj košarke u našem gradu i upotpuniti zadovoljstvo koje će naša publika imati prisustvujući  košarkaškom spektaklu koje sa sobom donosi takmičenje ovog nivoa", navodi se u saopštenju podgoričkog kluba.

Nakon renoviranja, "Morača" će, kako je saopšteno, imati "dvije nove tribine, sa kompletno novom rasvjetom, adaptiranim parketom, sasvim novim semaforskim sistemom, VIP salonom koji parira svim evropskim klubovima". 

"Svlačionice za gostujuće i domaće igrače će dobiti potpuno nov, moderan izgled i pružiće svu potrebnu udobnost. Jedna od najvećih promjena je uvođenje sistema elektronskih kapija na ulazima kojih će biti 11, što će značajno unaprijediti i pojednostaviti ulazak gledaoca. Jedan ulaz će moći da primi osam stotina gledalaca u roku od sat vremena, što će značajno smanjiti gužvu i redove na ulasku prije utakmica. Takođe, posebna pažnja je poklonjena sigurnosnim slistemima koji pored ostalog obezbjedjuju i veoma brzo pražnjenje dvorane", stoji u saopštenju.

U izvršavanju radova, Budućnost je dala prednost domaćim firmama. 

"U  pojedinim djelovima, imajuću u vidu visoko postavljene tehničke i servisne standarde, ostvarili smo saradnju i sa firmama iz regiona, koje se mogu pohvaliti velikim iskustvom kada je realizacija ovakvih projekata u pitanju", navode iz Budućnosti.

Trenutno se mogu vidjeti radovi na postojećim tribinama, priprema za novi premaz. 

"U toku su radovi na galeriji iznad tribina, novih 535 mjesta, kao i VIP salon, na njemu su armiračko betonski radovi enterijera i prizemne ploče. U svlačionicama se obavljaju pripreme-skidanje postojece instalacije i ugradnja nove termotehničke i ventilacione instalacije. Kada su u pitanju spoljni radovi, u toku je uređenje terena, vodovodna i atmosferska kanalizacija, koja je izmještena u odnosu na primarnu,što je u završnoj fazi. Radovi, koje realizuje više radnih timova koji međusobno aktivno saradjuju, teku planiranom dinamikom i biće završeni u okviru roka koji je predviđen za početak septembra.

Budućnost je osvajanjem titule u ABA ligi stekla pravo nastupa u Evroligi.

"Plavi" će prvi meč u Evroligi igrati 11. oktobra u "Morači" protiv Olimpije Milano.