Ćapin: Jaka odbrana donosi rezultat

"Šansu vidimo u jakoj, agresivnoj odbrani svih 40 minuta, kao što je bio slučaj protiv Crvene zvezde i ako ih svedemo na mali broj poena, jer su dobar napadački tim, možemo da se nadamo trijumfu", istakao kapiten Marko Popović
87 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Ćapin, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Ćapin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2013. 12:03h

Radnički je favorit, ali je bijela zastava ostala u Podgorici. Tako bi u najkraćem iz tabora Podgoričana glasila najava večerašnjeg gostovanju u Kragujevcu.

Četa nekadašnjeg trenera Budućnosti Miroslava Nikolića do sada je odigrala samo dva meča pred svojim navijačima i oba je lagano dobila - Široki (75:55) i Olimpiju (81:66).

Dvorana "Jezero“ važi za jedno od najtežih gostovanja, a problem za Podgoričane je što Radnički, statistički gledano, ima dva dominantna igrača.

U pitanju su centar Mutapu Jaru, koji prosječno ima 10,83 skokova i plejmejkera Marka Marinovića, prvog asistenta ABA lige (7,33 uspješna dodavanja po utakmici).

Radnički je i druga ekipa po efikasnosti u regionalnom karavanu sa prosječno ubačenih 83,67 poena.

"Kao i protiv svakog kluba, tako i protiv Radničkog imam motiv da odigram najbolje što mogu i da dobijemo. Na gostovanjima, za sada, nismo ostvarili vrhunske rezultate, ali smo imali teške rivale. Ovo će do sada biti najteže gostovanje, ali i dobra prilika za nas da slavimo. Maksimalno smo motivisani i željni da se nadigravamo. Oni su favoriti, igraju pred svojim navijačima, koji su im sjajna podrška. Znam da je teško igrati tamo, prošle sezone sam bio dio tog tima, imaju želju da budu u samom vrhu. Nadam se da ćemo biti ravnopravni i tu ćemo tražiti šansu za trijumf", kaže Aleksandar Ćapin, prošle sezone uzdanica Šumadinaca, koji je Budućnost Voliju u Kragujevcu ubacio 23 poena.

Iskusni organizator igre dobro zna košarkašku filozofiju stratega srpskog tima i zbog toga opominje.

"Radnički je ekipa koja igra na veliki broj poena, posebno kući. Tako su koncipiran tim da od “jedinice” do “petice” svi dobro šutiraju, izuzetno su agresivni i sigurno da imaju, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih napada u ligi. Na nama je da ih svedemo na mali broj poena i da tu tražimo šansu da osvojimo bodove", jasan je Ćapin.

Kapiten Marko Popović napominje da je pred njim i saigračima teško gostovanje, ali se nada povoljnom ishodu.

"Radnički je pokazao da je na svom terenu nesavladiv, guraju dobro u ABA ligi i Evrokupu. Imaju dobrog trenera i dobar tim, na spoljnim pozicijama imaju odlične šutere, kao i dobre centre, koji mogu da pogode za tri poena. Šansu vidimo u jakoj, agresivnoj odbrani svih 40 minuta, kao što je bio slučaj protiv Crvene zvezde i ako ih svedemo na mali broj poena, jer su dobar napadački tim, možemo da se nadamo trijumfu", zaključio je Popović.

Bonus video: