Vašington se odriče Veselog

“Ne mislim na to, vidjećemo na kraju sezone, tek je počela i ja sada samo želim da radim što više”, zaključio je Veseli
99 pregleda 1 komentar(a)
Jan Veseli, Foto: Beta/AP
Jan Veseli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2013. 20:28h

Jan Veseli, ljubimac navijača Partizana, nalazi se na izlaznim vratima Vašingtona, pošto oni nisu željeli da mu ponude novi četvorogodišnji ugovor, prenosi B92.

Čeh, koji je 2011. godine izabran kao šesti pik na draftu nije odigrao ni sekund u novoj sezoni NBA lige, ali se i dalje nada šansi u timu Vizardsa.

“Najteže mi je što ne igram, što ne dobijam priliku. I dalje imam želju za dokazivanjem, spreman sam i čekam svoje minute”, optimističan je Veseli.

Pored 23-godišnjeg krilnog igrača, samo ruki Glen Rajs junior nije dobio ni sekund na terenu u dosadašnjem dijelu sezone, a trener Rendi Vitman vjeruje da Veselijevo vrijeme tek dolazi.

“To je ono što smo mu rekli, ako stvari ne budu išle onako kako se nadamo, gledaćemo da korigujemo sve što se može korigovati kako bi sve bilo u redu”, diplomatski je prokomentarisao Vitman.

Veseli je dobijao solidnu minutažu u prve dvije utakmice predsezone, zabilježio je ukupno 21 skok, ali pasivnost u napadu i nedostatak snage u odbrani protivničkih visokih košarkaša bili su dovoljni da Čeh bude “zakucan” za klupu.

U želji da povrati nekadašnju formu, Veseli je angažovao jednog od svojih prvih trenera, Mira Alilovića, koji ga je doveo u Geoplin Slovan 2008. godine.

"Bez obzira što ne igram, osjećam se dobro, jer sam imao veoma teško ljeto, nakon Eurobasketa. Mislio sam da ću više igrati ovdje, ali se to za sada ne dešava, ali to je dio posla. Pozvao sam Mira ne samo zbog košarkaških razloga, već i zbog želje da mi pomogne da se fokusiram i budem psihički spreman na sve. U prošloj sezoni sam mogao da se oslonim samo na sebe”, naveo je Veseli.

Po svemu sudeći, Čeh će na kraju sezone postati slobodan agent, ali ga to trenutno ne brine.

“Ne mislim na to, vidjećemo na kraju sezone, tek je počela i ja sada samo želim da radim što više”, zaključio je Veseli.

U svoje prve dvije sezone Veseli je za prosječno 15,5 minuta na terenu ubacivao 3,6 poena uz 3,4 skoka.

Bonus video: