Jovović: Agresivnom odbranom do pobjede

"Glavni motor je Marko Marinović na poziciji plejmejkera, koji fenomenalno razigrava saigrače. Sava Lešić im donosi iskustvo na poziciji četvorke i dodatnu širinu u napadu, uz Mutapu Jarua to je udarni trio", istakao strateg "plavih"
75 pregleda 1 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2013. 14:54h

U dobrom raspoloženju, nakon tri vezane pobjede u ABA ligi (Cibona, Široki, Crvena zvezda), košarkaši Budućnost Volija sjutra putuje u Kragujevac, gdje ih u nedjelju očekuje duel protiv Radničkog.

Pred Podgoričanima je težak zadatak, jer će protiv sebe imati drugu našpadačku ekipu u ligi.

Sastav Miroslava Nikolića prosječno daje 83,6 poena, pa će odbrana biti na velikom iskušenju.

"Budućnost već par sezona protiv Radničkog igra neizvjesne, teške, na jednu loptu se završavao svaki meč, posebno u gostima. U Kragujevcu nije lako osvojiti bodove. Karakteroistično za njihovu igru je da igra napadački na svakom meču, čak i u mečevima kada igraju slabije postižu preko 80 poena. Samo agresivnim pristupom u odbrani, dobrom koncentracijom, dobrim odlukama u fazi defanzive možemo dovesti utakmicu u situaciju da trijumfujemo na kraju. Glavni motor je Marko Marinović na poziciji plejmejkera, koji fenomenalno razigrava saigrače. Sava Lešić im donosi iskustvo na poziciji četvorke i dodatnu širinu u napadu, uz Nigerijca Mutapu Jarua to je udarni trio. Ostali igrači u petorci, ali i oni sa klupe, imaju kvalitet i visoke procente šuta za tri poena", objašnjava Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Nikola Ivanović je protiv Fehervara prikazao dobru igru, što može da raduje stručni štab pred gostovanje u Šumadiji.

"Radnički je napadačka ekipa, sa razovrsnim napadačkim repertoarom. Pokušaćemo da našu šansu tražimo u odbrani i da ih svedemo na što manji broj poena. Ambijent u Kragujevcu nije lagodan i biće teško uzeti bodove. Nadam se da ćemo uz pravi pristup napraviti važan iskorak ka vrhu tabele", istakao je Ivanović.

Prošle sezone u međusobniom duelima obje ekipe slavile su pred svojim navijačima. Budućnost Voli je dobila u “Podgorici ”Morači” 80:78, dok je u Kragujevcu bilo 78:63 za Radnički.

Bonus video: