Obradović sea Fenerom u Beogradu: Legenda se vraća na početak

Legendarni trener u pohod ka tituli najboljeg evropskog stručnjaka svih vremena krenuo je upravo sa mjesta gdje se večeras vraća...
63 pregleda 1 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 07.11.2013. 11:13h

Fenerbahče je, uz Real i Oliompijakos, jedina neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu Evrolige. Sastav Željka Obradovića u 4. kolu očekuje gostovanje Partizanu, a najtrofejniji stručnjak u Evropi dobro zna kakav zadatak je pred njegovim izabranicima. Uostalom, legendarni trener u pohod ka tituli najboljeg evropskog stručnjaka svih vremena krenuo je upravo sa mjesta gdje se večeras vraća...

"Pred nama je veoma teška utakmica, jer u “Pioniru” navijači mnogo pomažu Partizanu. To je jedan od razloga zašto će biti teško, a drugi je da su dobar tim. Oni imaju filozofiju kluba i igraju na isti način posljednjih 15 godina, sa istim trenerom i uvijek sa mladim igračima. Sigurno je da će biti teška utakmica za nas, treba da budemo spremni da igramo dobro 40 minuta i da vidimo šta će se desiti - rekao je Željko Obradović, trener turskog tima.

Strateg “crno-bijelih” Duško Vujošević smatra da je Fenerbahče ne samo favorit u ovom meču, već i za plasman na završni turnir.

"Ne treba objašnjavati o kakvom klubu se radi, od kakvih je igrača napravljena turska ekipa i ko je njen trener. Fenerbahče je veliki favorit, ali ako pružimo maksimum i sa velikom motivacijom uđemo u meč, možemo da se nadamo. Nadam se da će publika napraviti pravu košarkašku atmosferu. Nada je realna stvar, a dok ima nade, ima i mogućnosti", objasnio je Vujošević.

Crvena zvezda, predvođena Dejanom Radonjićem, gostuje Laboral Kući i traži prvu pobjedu u Evroligi.

"Čeka nas još jedan težak meč. Laboral Kuća igra slabije u nacionalnom šampionatu (skor 1-3), ali to nas neće zavarati, oni su kvalitetan tim. Pobijedili su Makabi i Lietuvos Ritas, imaju brojne iskusne igrače uključujući Andresa Noćionija, koji je pravi lider. Učinićemo sve da napravimo iznenađenje", obećava Slovenac Jaka Blažić.

Derbi se igra u Barseloni, gdje će Huan Karlos Navaro i društvo ugostiti CSKA. Oba tima imaju po jedan poraz do sada. Katalonci su u prošlom kolu napravili kiks, poraženi su kući od Nantera i sada moraju da slave.

ČETVRTAK

Grupa B: Brose baskets - Emporio Armani, Anadolu Efes - Žalgiris, Strazbur - Real

Grupa D: Lietuvos ritas - Makabi, Panatinaikos - Lokomotiva, Laboral Kuća - Crvena zvezda

PETAK

Grupa A: Barselona - CSKA Moskva, Nanter - Budiveljnik, Partizan - Fenerbahče

Grupa C: Zielona Gora - Galatasaraj, Bajern - Unikaha, Montepaski - Olimpijakos.

Bonus video: