Karter-Vilijams jedini ruki igrač nedjelje uz O'Nila

Karter-Vilijams je osvojio nagradu Istočne konferencije pošto je prosječno bilježio 20,7 poena i imao devet asistenciji u iznenađujućoj seriji svog kluba od tri pobjede
53 pregleda 0 komentar(a)
karter-vilijams, Foto: Beta/AP
karter-vilijams, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2013. 11:25h

Košarkaš Filadelfije Majkl Karter-Vilijams proglašen je danas igračem nedjelje NBA lige, i tako postao jedini ruki u istoriji uz Šakila O'Nila koji je to postigao.

Karter-Vilijams je osvojio nagradu Istočne konferencije pošto je prosječno bilježio 20,7 poena i imao devet asistenciji u iznenađujućoj seriji svog kluba od tri pobjede, uključujući i onu nad šampionom Majamijem.

Ovaj 22-godišnjak, koji je bio 11. pik na draftu, imao je čak devet ukradenih lopti na otvaranju sezone protiv Majamija, najviše što je ikada imao jedan debitant.

Karter-Vilijams je u noći između ponedjeljka i utorka bio najbolji u svojoj ekipi i u prvom porazu u sezoni, od Golden Stejta, pošto je postigao 18 poena i imao šest skokova i četiri asistencije.

O'Nil je tu nagradu osvojio 1992. godine nastupajući za Orlando.

Najbolji igrač nedjelje u Zapadnoj konferenciji je prva zvezda Minesote Kevin Lav, koji je vodio svoj tim do tri pobjede, uz prosjeka od 29,7 poena.

Bonus video: