Jovović: Presrećan sam

"Atmosfera je bila za pamćenje. Ja sam ovdje četvrtu godinu, ali nisam igrao u boljoj atmosferi", rekao čedomir Vitkovac
8 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 05.11.2013. 00:44h

Igor Jovović je od preuzimanja klupe Budućnost Volija ostvario najveći uspjeh.

Sudina ili ne, ali je prvi veliki trenerski “skalp” ostvario protiv svog nekadašnjeg učitelja Dejana Radonjića.

Poslije meča je bilo, razumljivo, njegovo zadovoljstvo.

“Zahvaljujem se navijačima, koji su napravili fenomenalnu atmosferu. Odigrali smo iznad svojih mogućnosti. Protiv rivala koji je fizički dominantan, odigrali smo agresivno, sveli smo ih na 60 poena, što je veliki uspjeh. Promašili smo 15 bacanja, ali smo i pored toga dobili. To je segment igre na kome moramo da radimo, da to ispravimo. Presrećan sam, čestitam igračima na pobjedi, a Crvenoj zvezdi želim puno sreće u nastavku sezone”, istakao je Jovović.

Čedomir Vitkovac, krilni centar “plavih”, bio je inpresiran atmosferom na tribinama.

“Atmosfera je bila za pamćenje. Ja sam ovdje četvrtu godinu, ali nisam igrao u boljoj atmosferi. Navijači su nas nosili i kada nam nije išlo, dali su nam dodatnu snagu da dobijemo. Ulog je bio veliki za oba tima, prava ratnička igra i čestitam saigračima i stručnom štabu na pobjedi. Pokazali smo da možemo da igramo i nadam se da će nam ovo biti podstrek za nastavak sezone”, objasnio je Vitkovac.

Dejan Radonjić je kao razlog za neuspjeh naveo loš defanzivni skok i izlazak iz igre Čarlsa Dženkinsa u finišu meča zbog pete lične greške.

On se dugo poslije meča zadržao u svlačionici u razgovoru sa svojim izabranicima.

“Čestitam Budućnosti na pobjedi. Igralo se tvrdo na mali broj poena, a ofanzivni skok Budućnosti je presudio. Na kraju je taj skok odlučio da na pola koša nemamo napad za pobjedu. Napad nije funkcionisano svih 40 minuta, a ostali smo bez Dženkinsa, koji je neiskusno napravio faul nad Šehovićem. U finišu smo bez njega imali loše ideje u napadu. Generalno, loše smo napadački odigrali. Bila je loša koncentracija, nismo dobro branili ofanzivni skok Budućnosti”, naglasio je šef struke “crveno-bijelih”.

Branko Lazić, bek Crvene zvezde, složio se sa trenerom da je skok bio presudan.

“Čestitam ekipi Budućnosti na pobjedi. Dobro smo otvorili meč, bili agresivni u prvoj četvrtini, ali smo pali u nastavku. U posljednjoj smo se podigli, stekli razliku, koju nismo sačuvali do kraja. Budućnost je imala puno ofanzivnih skokova i to je presudilo”.

Bonus video: