Postoje emocije, ali posao je posao

"Ovo je moj grad, tu sam rođen, tu sam igrao, tu sam postao trener. Sigurno da postoje emocije, ali na terenu se mora dati sve od sebe da se na jednom od najtežih gostovanja ostvari pobjeda", istakao strateg Beograđana
4 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2013. 10:28h

U aprilu je nakon skoro osam godina napustio klupu Budućnost Volija i preuzeo Crvenu zvezdu.

Nešto više od šest mjeseci kasnije Dejan Radonjić je ponovo na mjestu uspjeha.

Prvi put od preuzimanja “crveno-bijelih” igraće protiv tima gdje se igrački i trenerski afirmisao, i to u Podgorici. Emocije su prisutne, ali...

"Posao je posao, profesionalizam je to. Ove druge stvari dolaze kasnije. Ovo je moj grad, tu sam rođen, tu sam igrao, tu sam postao trener. Sigurno da postoje emocije, ali na terenu se mora dati sve od sebe da se na jednom od najtežih gostovanja ostvari pobjeda protiv tima koji će i ove sezone biti u vrhu tabele. Po onome što sam ja gledao i koliko sam pratio, to će se i desiti", jasan je Radonjić.

Njegov tim je u petak imao težak meč protiv Panatinaikosa u Evroligi i sada je glavni zadatak Radonjića da se ekipa psihički i fizički pripremi za duel u “Morači”.

"Imali smo težak meč protiv Panatinaikosa, potrošnja je bila velika i pitanje je u kakvom smo statusu. Igrali smo dobro, vodili 39 minuta i ostaje žal što sve to nismo valorizovali na pravi način. Pokušaćemo da se psihološki i, koliko je to moguće, fizički pripremimo za meč protiv Budućnosti, koja svakog može da dobije na svom terenu, tu dileme nema".

Radonjić smatra da je prednost Podgoričana činjenica da su imali više vremena da se odmore i pripreme za susret.

"Za nas je u ovom trenutku najveća enigma emotivna i fizička potrošnja poslije duela sa Panatinaikosom. Budućnost je dobro pokrivena na svim pozicijama, mogla je da ima i još koju pobjedu. Očekujem da ćemo biti koncentrisani i odgovoriti na pravi način na ono što Budućnost igra godinama na svom terenu - maksimalnom energijom i motivacijom. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, da oscilacije koje su normalne nakon onakvog meča, svedemo na najmanju moguću mjeru i da pokušamo da slavimo. Biće ovo, prije svega, košarkaški praznik kakav Podgorica zaslužuje".

Dugo je 43-godišnji stručnjak sjedio na klupi “plavih” i mnogi smatraju da je to prednost Crvene zvezde.

"Budućnost je u prelaznom roku, čini mi se, napravila dobar skauting i doveli su dosta novih igrača, koje ja nisam trenirao. Postoje dobre i loše strane toga, ali mislim da to neće biti presudno", zaključio je Radonjić.

Simonović: Najvažniji meč

Pred gostovanje ekipi Budućnost Volija, dugogodišnji igrač podgoričkog kluba a sada kapiten Zvezde, Marko Simonović napominje da se radi o dobrom timu, koji je kadar da dobije svakoga, posebno na svom terenu. Međutim, očekuje pobjedu.

"Čeka nas težak zadatak protiv ekipe koja igra dobro ove sezone. Dolazimo malo emotivno i fizički ispražnjeni poslije poraza od Panatinaikosa. Želimo da nastavimo dobru seriju u ABA ligi, ali neće biti lako, jer igramo protiv ozbiljnog tima koji je odličan pred svojim navijačima. Dugo Crvena zvezda nije dobila u “Morači”, ali nas tradicija ne zanima. Ne razmišljamo o tome, ovo je za nas sada najvažnije meč u sezoni", objašnjava Simonović.

Budućnost Voli i Crvena zvezda svoj meč igraju večeras od 20.30 sati.

Galerija

Bonus video: