Jovović: Moramo odigrati iznad svojih mogućnosti

“Mi imamo određeni kvalitet i domaći teren. Nadam se da će nam publika biti šesti igrač i da će nas nositi tokom meča", istakao strateg Podgoričana
81 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2013. 12:59h

Najveći ispit za košarkaše Budućnost Volija u novoj sezoni. U goste stiže Crvene zvezda, učesnik Evrolige i jedan od glavnih kandidata za osvajanje ABA lige.

Prava prilika da “plavi” pokažu da li su naučili gradivo ili će morati na popravni.

Nema sumnje da će uz sebe imati punu salu i veliki motiva, kao i tradiciju.

“Crveno-bijeli” ne znaju za trijumf u “Morači” od 31. januara 2004. godine, kada su predvođeni Zmagom Sagadinom slavili 88:84.

Od tada su redovne mušterije Budućnost Volija, a ostaje nada da će se pobjednosni niz nastaviti.

"Pred nama je težak meč, ugramo protiv tima koji je koncepiran da bude glavni kandidat za osvajanje ABA lige. Pojačali su ekipu, posjeduju ogroman individualni kvalitet što pokazuju utakmice Evrolige. Moramo da odigramo iznad svojih mogućnosti ukoliko želimo da budemo što duže “živi” i da vjerujemo da i mi posjedujemo određeni kvalitet i da ga stavimo u funkciju. Imaju igrače koji su fizički, naročito ispod koša, dominantni u Evropi, a ne u ABA ligi u vidu Bobana Marjanovića i Raška Katića, koji će pokušati da nam naprave problem prije svega u ofanzivnom skoku. Tu moramo dobro da odreagujemo. Neće biti lako, ali mislim da i mi posjedujemo kvalitet i da ćemo pokušati sve šanse koje nam meč bude ponudio da iskoristimo", objašnjava strateg Podgoričana Igor Jovović.

Prošle sezone je Crvena zvezda stigla u Podgorici nakon šest vezanih pobjeda i zasutavljena je. Sada je niz kraći - četiri trijumfa.

"Ambicije Crvene zvezde ove sezone su veće nego prošle. Doveli su kvalitetne igrače, dobre strance, odličnog trenera i sigurno da su u cijeloj ligi favorite na svakom gostujućem terenu. Mi imamo kvalitet, domaći teren, nadam se da će publika da nam bude šesti igrač i ukoliko to pretočimo u dobru koncentraciju, mislim da ćemo doći u situaciju da ostvarimo povoljan rezultat".

Ovo će biti prvi put da Jovović vodi tim protiv svog doskorašnjeg učitelja Dejana Radonjića, koga je i naslijedio na klupi Podgoričana.

"Mi smo veliki prijatelji, ne posmatram to kao nešto što je posebno, jer su igrači koji na terenu donose odluke, koji kreiraju dobre stvari. Kada počne meč, nećemo razmišljati osim o sportskim stvarima. Želja moja, a i njegpova je da tim koji vodimo ostvari pobjedu. Kad se završi utakmica sve se stavlja po strani i idu private stvari".

Od starta sezone se očekuje da plej Aleksandar Ćapin “proradi”. Duel sa Crvenom zvezdom je idealna prilika da pokaže kvalitet koji ima.

"Očekuje nas težak meč, ali to će biti derbi. Sjajna atmosfera, ambijent, biće strašna energija koju ćemo mi pokušati da pretvorimo u našu prednost i odigramo meč sa pozitivnim ishodom", bio je kratak jedan od aduta Budućnost Volija.

Prodaja ulaznica za meč počela je danas, a isti slučaj biće i sjutra od 11 sati, pa do početka meča. Cijena je pet eura tribine i 10 parter.

Neće ih poremetiti poraz od Panatinaikosa Crvena zvezda je u petak u dramatičnom meču nakon produžetka poražena od Panatinaikosa u “Pioniru”.

Sigurno da su emotivno, bar donekle, ispražnjeni nakon tog neuspjeha, ali se Jovović ne slaže sa tim.

"Ne vjerujem da su uzdrmani poslije poraza od Panatinikosa, imaju širok roster i dovoljno vremena da se oporave. To je ekipa koja je napravljena da igra dva velika takmičenja. Sa druge strane, to kod nas budi oprez, jer nadigrati Panatinikos u većem dijelu meča nije ni malo lako. Moramo odigrati iznad svojih mogućnosti da bi bili konkurentni Crvenoj zvezdi. Biće iscrpljujući meč, fizički jako zahtjevan. Presudiće veća energija, agresivnost, koncentracija. Ekipa koja bolje uspije da se izbori sa pritiskom i ambijentom u kojem se nalazi biće bliža pobjedi", objasnio je Jovović.

Galerija

Bonus video: