Stijepović: Ovo je avantura za nas

"Crna Gora je zemlja košarke i prosto je nevjerovatno koliko je teško doći do informacija o ovom sportu u našoj zemlji", ističe Stijepović
167 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Stijepović, Foto: Kosarka.me
Miloš Stijepović, Foto: Kosarka.me
Ažurirano: 01.11.2013. 18:28h

Crna Gora je dobila prvi specijalizovani košarkaški sajt. Tri zaljubljenika u igru pod obručima - Miloš Stijepović i braća Nemanja i Brano Bogdanović pokrenuli su portal kosarka.me i već poslije dva mjeseca postigli su uspjeh kakav ni sanjati nisu mogli.

Svakim danom imaju sve više i više posjetilaca, a da su uradili pravu stvar pokazuje i podatak da je prestižni sajt Eurobasket objavio intervju sa jednim od osnivača Stijepovićem.

"Ideju su dobili moji prijatelji i saradnici, braća Nemanja i Brano Bogdanović i prije četiri godine su kupili domen kosarka.me. Ja sam se ovog ljeta, poslije 12 godina, vratio iz Italije i ispostavilo se da sam došao u pravom trenutku. Sva trojica smo ostrašćeni zaljubljenici u košarku i krajem avgusta smo zajedničkim snagama krenuli u ovu avanturu. Naišli smo na klubove koji su pokazali izuzetnu spremnost na saradnju i naš sajt su shvatili upravo onako kako mi želimo da ga predstavimo: kao šansu da crnogorske ekipe i igrači dobiju prostor i publicitet koji zaslužuju. Ostvarili smo saradnju sa ljudima iz saveza, sa vama iz eurobasketa i nekoliko naših tekstova je objavljeno u crnogorskim štampanim medijima. Oduševljeni smo načinom na koji je naš portal prihvaćen i to nam daje energiju da još više i kvalitetnije radim“, rekao je Stijepović za Eurobasket.

Ideja vodilja da krenu u jedan ovakav projekat je da "mali“ klubovi dobiju prostor, da se čuje i njihov glas.

"Crna Gora je zemlja košarke i prosto je nevjerovatno koliko je teško doći do informacija o ovom sportu u našoj zemlji. Osim Budućnosti i poznatih košarkaša i reprezentativaca, ostale ekipe i igrači gotovo da nemaju nikakav medijski prostor. Cilj je informisati ljude u zemlji i inostranstvu o košarkaškim aktuelnostima i ujedno dati priliku klubovima i košarkašima da se predstave i lična iskustva prenesu jedni na druge, i pogotovo na talentovane dječake i djevojčice kojih kod nas ima u izobilju. Takođe, želimo da budemo glas mnogobrojnih igrača u inostranstvu, kao što sam to bio ja, za koje crnogorska košarkaška javnost nikad nije čula. Što se planova tiče imamo ih veoma mnogo, jedna od simpatičnih ideja koju smo dobili je da odradimo po jedan trening sa svim crnogorskim timovima i da na našem portalu predstavimo način rada i atmosferu na tim treninzima”.

Stijepović je ljetos, u 26. godini odlučio da završi karijeru, koja je počela u školi košarke „Morača“ kod Dragana Ivanovića.

Cijelu karijeru proveo je u Italiji, igrajući za Salerno, Jezi i Benevento.

"Kada sam počeo da se bavim ovim sportom sanjao sam prvu ligu, reprezentaciju, trofeje i uspjehe, međutim i pored velike ljubavi prema ovom sportu i pored ogromnog truda i rada koji sam uložio, nisam uspio u tome. Nisam više vidio svoju budućnost u dresu i patikama i donio sam ovu vrlo tešku odluku uz ogromnu podršku moje porodice. Sada mijenjam kompletan način života i prilagođavam se drugačijoj sredini, ali mislim da sam nakon fantastične sezone u Beneventu, gradu gdje se rodila moja ćerkica, donio pravu odluku u pravom trenutku“.

Iako je Miloš završio karijeru, ne može bez košarke. Osim rada na sajtu kosarka.me, želja mu je svoje znanje prenese mladima.

"Svi moji planovi su na neki način vezani za košarku. Moja najveća želja je da postanem trener dječaka od 14-15 godina, jer smatram da se u tom periodu formiraju kao košarkaši i kao ličnosti i mislim da moje znanje koje sam stekao svih ovih godina van Crne Gore može mnogo da im koristi. Upisao sam i Fakultet za sportski menadžment na Univerzitetu Donja Gorica i nadam se da ću jednog dana biti u upravi nekog uspješnog crnogorskog kluba ili ću osnovati sopstvenu školu košarke“, zaključio je Stijepović intervju za Eurobasket.

Bonus video: