Vitkovac: Odbrana drži ključ meča

Međutim, put do uspjeha je izuzetno težak. Srpski stručnjak Zoran Lukić na raspolaganju ima odličan igrački kadar, koji posebno dobro igra u dvorani “Palata sporta”
4 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2013. 10:28h

U dobrom raspoloženju, nakon tri vezane pobjede (Cibona, TED Ankara, Široki), košarkaši Budućnost Volija otputovali su u Nižnji Novgorog, gdje ih danas očekuje meč 3. kola Evrokupa protiv istoimenog domaćina. Iako do kraja takmičenja ima još dosta da se igra, ovo bi mogao biti jedan od ključnih duela za “plave”. U slučaju pobjede, napravili bi veliki korak ka drugoj fazi.

Međutim, put do uspjeha je izuzetno težak. Srpski stručnjak Zoran Lukić na raspolaganju ima odličan igrački kadar, koji posebno dobro igra u dvorani “Palata sporta”.

"Sigurno da nas čeka najteže gostovanje u Evrokupu. Igramo protiv odličnog tima sa sjajnim pojedincima. Međutim, mi smop u dobrom ritmu, vezali smo tri pobjede i očekujem da možemo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu. Da li će to biti dovoljno da ostvarimo pobjedu, ostaje da se vidi. Motiva i želje imamo i daćemo maksimum u ovom trenutku. Moramo odigrati odbranu izuzetno kvalitetno, ako želimo da dođemo do pobjede", ističe Čedomir Vitkovac, krilni centar crnogorskog šampiona.

U prva dva meča protiv Fehervara i Himika, najbolji utisak ostavili su krilo Petr Gubanov (prosjek 16,5 poena), 29-godišnji Vadim Panin (13,5), plej Pol Brandon (12,5) i Slovenac Primož Brezec (11).

"Najveća opasnost nam prijeti od slovenačkog internacionalca, iskusnog Brezeca. Izuzetno nezgodan za čuvanje je Gubanov, na pleju imaju odličnog Brandona, a na krilu je još jedan Amerikanac Dižon Tompson. Radi se o skupu sjajnih pojedinaca, nezgodni su za čuvanje i odbrana će biti na velikom ispitu", jasan je Vitkovac.

Bek Vladimir Mihailović ulogu favorita prepušta Rusima, ali vjeruje da on i saigrači mogu do povoljnog ishoda.

"Teška utakmica je pred nama, jer igramo protiv možda i najjače ekipe u grupi. Prednost je na njihov strani, a uz to igramo u gostima. Imali smo težak put do Rusije, ali to nije nikakav alibi. Pokušaćemo da odigramo maksimalno angažovano i motivisano i nastojaćemo da iskoristimo svaku šansu za pobjedu koja nam se ukaže. Rasterećeni smo, nemamo šta da izgubimo. Nižnji je favorit, ali to ne znači da u meč ulazimo sa bijelom zastavom. Domaćin će morati da se pomuči da bi nas savladao", zaključio je Mihailović.

Poseban motiv protiv Rusa mogao bi da ima centar Podgoričana Đelil Akindele. Nigerijac je, naime, sezonu 2010/2011. godine počeo u Nižnji Novgorodu, ali je ugovor ubrzo raskinut.

Duel u dvorani “Palata sportova” igra se od 16.40 sati, a pravdu će dijeliti Emin Mogulkoč (Turska), Miroslav Tomov (Bugarska) i Klements Fric (Njemačka).

Svijetla Budućnost

Na sajtu Nižnji Novgoroda velika pažnja je posvećena duelu sa “plavima”.

Dat je istorijat Budućnost Volija uz naslov “Svijetla Budućnost”, nabrojani su svi trofeji koji su osvojeni, uz poseban naglasak na period kada su Podgoričani dominirali domaćom scenom.

Rusi napominju da su “plavi” prošle sezone igrali u četvrtfinalu Evrokupa, gdje ih je zaustavila Lokomotiva Kuban, koja je kasnije i osvojila trofej, kao i da godinama igraju značajnu ulogu u ABA ligi.

Što se samog meča tiče, domaćin se najviše plaši Aleksandra Ćapina, Suada Šehovića i Čedomira Vitkovca.

Cijene ulaznica za duel su 300 i 350 rubalja, odnosno sedam i osam eura.

Bonus video: