Počinje NBA liga, Majami igra za treći prsten

I u novoj sezoni u NBA ligi igraće dvojica crnogorskih košarkaša - Nikola Peković za Minesotu i Nikola Vučević za Orlando
62 pregleda 1 komentar(a)
Čikago-Majami, Foto: Reuters
Čikago-Majami, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2013. 10:52h

Takmičenje u američkoj košarkaškoj ligi NBA počinje u noći između utorka i srijede, a ekipa Majamija će pokušati, treći put uzastopno, da osvoji šampionski prsten.

Košarkaši Majamija odbranu titule počinju u jedan sat poslije ponoći, po srednjeevropskom vremenu, utakmicom protiv Čikaga. Ekipa sa Floride će pokušati treći put uzastopno da osvoji šampionski prsten, što su prethodno uspjeli samo Boston, Los Anđeles Lejkersi i Čikago.

Majami će ove sezone, predvođen najkorisnijim igračem lige prošle sezone (MVP) Lebronom Džejmsom, uz Dvejna Vejda i Krisa Boša pokušati da se plasira u četvrto uzastopno finale NBA lige, što je prethodno pošlo za rukom Lejkersima i Seltiksima.

Kladionice su objavile da je glavni konkurent Majamiju ekipa Čikaga, koja će biti pojačana nakon povratka svog najboljeg igrača Derika Rouza. On je u aprilu prošle godine povrijedio koljeno i u tim se vratio tokom pripremnih utakmica uoči početka 68. sezone u NBA ligi.

Takođe, među kandidate ubrajaju se San Antonio, Hjuston i Oklahoma, ali ne i Los Anđeles Lejkersi, pošto je neizvjesno da li će se Kobi Brajant u potpunosti oporaviti od povrede ahilove tetive.

I u novoj sezoni u NBA ligi igraće dvojica crnogorskih košarkaša - Nikola Peković za Minesotu i Nikola Vučević za Orlando.

Komesar NBA lige Dejvid Štern će početkom sljedeće godine, poslije 30 godina, napustiti tu funkciju na kojoj će ga zamijeniti njegov dugogodišnji pomoćnik Adam Silver.

Prvog dana u sezoni, tokom noći, igraju se tri utakmice: Orlando - Indijana, Čikago - Majami i derbi Los Anđelesa između Lejkersa i Klipersa.

Bonus video: