Budućnost Voli slavila u Širokom

Do treće uzastopne pobjede, Podgoričani su došli veoma lako. Odlično su otvorili meč, poveli 11:0 i do kraja samo dva puta dozvolili rivalu da priđe na minus šest
5 komentar(a)
Budućnost Voli-Ankara, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Ankara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2013. 20:08h

Čedomir Vitkovac je ubacio šest, a Aleksandar Ćapin pet poena za 11:0. Već u tom 5. minutu je domaćim navijačima u „Pecari” bilo jasno da Budućnost Voli neće doživjeti sudbinu Crvene zvezde i Olimpije i dozvoliti Širokom da upiše treću pobjedu u ABA ligi.

Tim Igora Jovovića je dobro znao šta želi, agresivnom igrom u odbrani je odbio prvi nalet vicešampiona BiH, nametnuo svoj ritam i naplatio ceh za nesrećne poraze od Krke i MZT Skoplja u ABA ligi i PAOK-a u Evrokupu.

Konačni rezultat je bio 81:67, a moglo je da bude i znatno ubjedljivije, jer je tačno pet minuta prije kraja Dželil Akindele pogodio za rekordnih plus 25 (76:51)...

U trećoj uzastopnoj pobjedi, „plavi” su odlično rasporedili poene - Vitkovac i Ćapin su ubacili po 16, Suad Šehović 13, Aleksa Popović 12, a Akindele 10.

Nakon uvodnih 11:0, Budućnost je već u 12. minutu stigla do plus 18 košem Vilijema Kolmena (25:7), ali je tada popustila i dozvolila timu iz Zapadne Hercegovine da do odmora smanji na 34:28.

Ista razlika je bila i na startu nastavka nakon razmijenjenih trojki Vitkovca i Tomislava Petrovića, a onda je krenula serija 17:2, kojom je Budućnost u 26. minutu stigla do 54:33 i otklonila sve dileme...

"Čestitke prije svega igračima za uspjeh u Širokom Brijegu, ispoštovali su sve dogovore. Agresivnom odbranom odgovorili smo na široku igru domaćih u napadu. Imali smo pad u drugoj četvrtini, ali smo stigli, mislim, do sasvim zaslužene pobjede", rekao je nakon meča trener „plavih” Igor Jovović.

Pobjeda u Širokom Brijegu došla je u pravi čas da dodatno podigne samopouzdanje Podgoričanima pred dva veoma teška meča - gostovanje Nižnjem Novgorodu u srijedu u Evrokupu i dolazak dugogodišnjeg trenera Dejana Radonjića sa Crvenom zvezdom u „Moraču” narednog ponedjeljka.

Bonus video: