Jovović: Pametnom igrom do pobjede

"Teško i vruće gostovanje u Širokom. To je ekipa koju čini spoj iskustva i mladosti", istakao Suad Šehović
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba liga
Igor Jovović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 25.10.2013. 12:07h

Puni samopouzdanja poslije dva vezana trijumfa, košarkaši Budućnost Volija su otputovali za Zapadnu Hercegovinu, gdje ih sjutra (19 sati) očekuje duel protiv Širokog.

Vicešampion Bosne i Hercegovine važi za, prosto rečeno, “domaćicu”, sastav koji na svom terenu i najjačima prepušta bodove.

To je na svojoj koži na startu osjetila Crvena zvezda, potom i Olimpija.

Zbog toga je prisutan oprez kod “plavih”, ali i želja da se ostvari prva pobjeda na strani.

"Igramo protiv ekipe koja je veoma nezgodan domaćin, godina gaju agresivnu košarku, prije svega u defanzivi. Dosta lakih poena daju iz te kontra napada iz te defanzivne igre. Na domaćem terenu to uspijevaju da nametnu. Već su na startu sezone napravili dva iznenađenja, Dobili su pred svojim navijačima klubove većeg rejtinga, Olimpiju i Crvenu zvezdu. Biće jako teško savladati ih na njihovom terenu. U dobrom smo ritmu i treningu i imamo šanse. Treba da nastupimo na sličan način, kako će i oni igrati protiv nas – agresivno, borbeno i sa željom i samo tako individualni kvalitet koji posjedujemo možemo pretočiti u dobar rezultat", objašnjava trener Podgoričana Igor Jovović.

Tokom pripremnog perioda, Budućnost Voli i Široki su odigrali tri meča. Tajni nema, a glavni zadatak gostiju biće da zaustave Borisa Baraća, koji briljira na stratu sezone.

"Nema pretjeranih tajni u igračkom smislu, dobro se poznajemo. Karakteristični su njihovi udari od prve četvrtine sa velikim pritiskom na loptu. Moramo da budemo pametni i da odgovaramo na isti način. Barać igra fantastičnu sezonu, možda je i najbolja četvorka u ligi u ovom trenutku. U sjajnom je ritmu, napredovao je u fizičkom smislu. Nezgodan je, ima fantastičan šut, odličan je i licem i leđima, tako da moramo pametno reagujemo na njega i da svedemo njegov učinak na minimalnu mjeru", opominje Jovović.

Suad Šehović je proptiv Cibone i TED Ankare ubacio po 21 poena i biće veliki adut Podgoričana u “Peceri”.

"Teško i vruće gostovanje u Širokom. To je ekipa koju čini spoj iskustva i mladosti. Igraju agresivno, a mi treba da odgovorimo na isti način i pokušamo da nađemo i iskoristimo njihove slabe tačke. Ukoliko to uspijemo, imaćemo velike šanse da slavimo. Poslije uvodnih poraza podigli smo igru, u mini seriji smo i uradićemo sve da je nastavimo, iako neće biti lako", jasan je reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: