Jovović: Mekana odbrana u prvom poluvremenu

"Na poluvremenu je trener održao žestok, temperamentan govor i igrali smo bolje u nastavku. Ako budemo igrali kao u posljednjih šest, sedam minuta, imaćemo dobru sezonu”, istakao Vilijem Kolmen
51 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2013. 21:42h

Budućnost Voli je nakon dva vezana poraza (MZT Skoplje, PAOK), vezala dvije pobjede (Cibona, TED Ankara), pa se sada lakše diše.

Mladi trener Igor Jovović bio je zadovoljan nakon duela sa turskim timom.

"Iza nas je zahtjevan meča, igrali smo protiv ozbiljnog tima sa odličnom unutrašnjom igrom. Poslije isrcpljujućeg meča sa Cibonom, malo smo se psihološki istrošili. Na pad koncentracije, i pored toga što smo upozoravali, uticao je i poraz TED Ankare u prvom meču. U prvom poluvremenu smo igrali mekano u odbrani, dok smo u napadu znali šta da radimo. Kasnili smo u skoku, pa je Golubović dosta poena dao iz drugog napada. U drugom dijelu smo bili agresivniji, sveli smo njihove napadače na minimum. Nije ih bilo lako zaustaviti, ali smo na kraju zasluženo slavili”, objasnio je Jovović.

Vilijem Kolmen je otkrio da im je trener u poluvremenu održao "predavanje”, koje je u nastavku dalo rezultata.

"Počeli smo loše, mekano, zbog čega smo izgubili prethodnu utakmicu. Na poluvremenu je trener održao žestok, temperamentan govor i igrali smo bolje u nastavku. Ako budemo igrali kao u posljednjih šest, sedam minuta, imaćemo dobru sezonu”.

Šunter Erkument, trener TED Ankare, kao glavni razlog neuspjeha svog tima naveo je 21 izgubljenu loptu.

"Imali smo dosta problema u posljednje dvije utakmice u četvrtom periodu. Večeras smo u tom dijelu bili bolji, ali smo u ostalim gubili puno lopti, primali smo lake poena i zbog toga smo poraženi. Znam Budućnost od prošle godine, igrali smo na turniru u Ankari. Radi se o disciplinovanoj i organizovanoj ekipi. Siguran sam da ćemo u nastavku biti u boljoj formi, a čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Igramo još nekoliko mečeva na strani i moramo da uradimo nešto, ako želimo plasman u dalji tok takmičenja”, naglasio je Erkument.

Vladimir Golubović je blistao protiv Podgoričana, ali to nije pomoglo njegovom timu da izbjegne poraz.

"U najavi sam rekao da ce utakmica biti visokog ritma i neizvjesna do samog kraja. U proteklom peirodu imali smo povrijeđene igrace i teško gostovanje. Dali smo sve od sebe, ali na kraju nismo imali sreće. Par izgubljenih lopti koštali su nas pobjede. Zaboravljamo ovaj meč, okrećemo se narednim izazovima. Uvijek je sjajno igrati u “Morači”. Sjajan ambijent i navijači, imam i dosta prijatelja, tako da sam uvijek srećan kad sam ovdje”, istakao je Golubović.

Bonus video: