Teodo domaćin Galil Gilboi

Trener Šaron Druker na raspolaganju ima kvalitetan sastav sa tri Amerikanca, a tu je i Drago Pašalić. Izraelci su, dakle, favoriti
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 11:13h

Nakon što su u prvom meču u Balkanskoj ligi savladali bugarski Balkan, košarkaše Teoda večeras čeka novo, daleko teže iskušenje.

U goste dolazi aktuelni osvajač ovog takmičenja Galil Gilboa, koji je i ove sezone favorit broj jedan.

Trener Šaron Druker na raspolaganju ima kvalitetan sastav sa tri Amerikanca, a tu je i Drago Pašalić. Izraelci su, dakle, favoriti.

"Težak zadatak je pred nama. U goste nam dolazi iskusan sastav sa Amerikancima koji su se dokazali u Evropi, plus bivši hrvatski reprezentativac Pašalić. Igraju sjajno, u posljednjem kolu su dobili Makabi Rišon sa 24 razlike. Međutim, mi se nećemo ni pred kim povući, pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Rasterećenost je naš adut, ali se uzdamo i u podršku sa tribina. Ovo je najjača ekipa koja će ove sezone gostovati u Tivtu i vjerujem, bez obzira na to, da uz malo sreće možemo do pobjede", optimista je Slobodan Savović, trener Teoda.

Ovo je prilika i za mladog stručnjaka da pokuša da nadmudri Drukera, koji je poznato trenersko ime u Evropi. Vodio je selekciju Izraela do 20 godina, potom Aris, Montegranaro, Hapoel Jerusalim (osvojio ULEB Kup), Lietuvos ritas, Ural (osvojio Čelendž kup), Šarlrou...

"Drago mi je da takva imena dolaze u Tivat, što je veliki motiv za nas. Oni su favoriti, ali će morati dobro da se pomuče da bi nas savladali. Mi ćemo se maksimalno boriti svih 40 minuta, u to nema sumnje", zaključio je Savović.

Duel u dvorani "Župa" se igra od 18 časova.

Bonus video: