Imamo karakter, znanje i iskustvo da izdržimo pritisak

"Pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da dođemo do pobjede i razbijemo maler, tako da kažem, koji nam se desio u posljednjim utakmicama“, istakao Vladimir Mihailović
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2013. 11:28h

Nisu košarkaši Budućnost Volija najbolje počeli sezonu.

Upisali su tri poraza, računajući i onaj od POAK-a u Evrokupu, u četiri utakmice i pred duel sa Cibonom nemaju izbora.

Moraju da dobiju kako bi povratili samopouzdanje i uhvatili priključak sa timovima iz vrha ABA lige.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak. Za rivala imaju iskusnu i kvalitetnu ekipu koja je često znala da se raduje u „Morači“.

Od 10 do sada odigranih duela u Podgorici, „vukovi sa Tuškanca“ su ostvarili četiri pobjedu, posljednju protekle sezone, iako su dva minuta prije kraja imali dvocifreni minus.

Iz tog sastava, dres prvaka Hrvateke i dalje nose Davor Kus, Andrija Žižić, Darel Strouberi, Marin Rozić i Marko Jagodić-Kuridža.

Interesantno je da su u tri od četiri pobjede učestvovali iskusni Kus i Žižić, a u dva Rozić.

"Igramo protiv Cibone, koja je ozbiljan tim. Pojačala se tokom prelaznog roka, ima kvalitetne Amerikance u vidu Džerela Blesingejma, Strouberija i Meta Dženingsa, uz okosnicu tima iz prethodne sezone - Kus, Rozić, Žižić i Darka Planinića, koji je došao iz Makabija. Jedan jako ozbiljan sastav, koji iz meča u meč igra sve bolje. Moramo, prije svega, da zaustavimo njihov indivindualni kvalitet, opasno su u kontranapadu, gdje moramo da dobro trčimo, da ih pratimo, jer daju dosta lakih poena. To je put kojim treba da idemo. Svjesni smo da je meč od velikog značaja. Dva vezana neuspjeha na strani nas dovode u situaciju da pred domaćom publikom odigramo maksimalno i sa velikim imperativom i da pobijedimo. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, jer su nam neophodni u ovom meču“, objašnjava trener Podgoričana Igor Jovović.

Poraz od PAOK-a, trojkom u posljednjoj sekundi, teško je pao igračima, ali Jovović uvjerava da to nije poremetilo atmosferu unutar tima.

"Nemamo problema sa tim, iako smo na mečevima protiv Krke i PAOK-a preživjeli stresne situacije, gdje smo iz gotovo dobijenih utakmica doživljavali poraze. Više okolnosti je uticalo na to i smatram da se iz svakog početka koji je težak, kao što je nas zadesio, mora izaći kad-tad i da se kolo sreće mora okrenuti. Sreće u prethodnim mečevima nismo imali, naročito na gostujućem terenu“.

Kada nema rezultata, odmah je trener pod najvećim pritiskom, ali se 31-godišnji Jovović, kako kaže, ne obazire na to.

"Ne osjećam tu vrstu pritiska, a smatram da je ekipa u situaciji da mora da dobije utakmicu protiv Cibone. Biće značajan meč sa aspekta daljeg plasmana u ABA ligi. S druge strane, tek je početak sezone, a mi nismo izgubili neke neplanirane utakmice. To su mečevi na gostujućem terenu, gdje niko, u to sam siguran, neće lako uzimati bodove. Vidjeli ste da je Krka dobila Partizan, a MZT Skoplje ima kvalitetnu ekipu. Ostaje žal što smo mi u tim mečevima, protiv Krke i poslije katastrofalnog prvog poluvremena protiv MZT-a, imali pravu reakciju u nastavku i došli smo u situaciju da dobijemo. Žalimo što te duele nismo uspjeli da privedemo kraju trijumfom i da se sada nalazimo u nekoj lagodnijom situacijom“.

Strateg crnogorskog šampiona vjeruje u svoje izabranike i smatra da mogu da se izvuku iz rezultatski teške situacije.

"Nije prijatno kada se gubi u samom finišu, ali treba da zaboravimo što je iz nas i da se okrećemo narednim utakmicama. Sistem takmičenja je takav da se igra svako tri dana i ne dozvoljava nam da ni da patimo ni da se pretjerano radujemo. Imamo karakter, znanje i iskustvo da izdržimo pritisak i da prevaziđemo ovu situaciju“, optimista je Jovović.

Vladimir Mihailović je u Solunu odigrao sjajan meč, ali to, nažalost, nije pomoglo Podgoričanima da izbjegnu poraz.

"U goste nam dolazi Cibona, tim sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Igraju izuzetno dobro, podižu se iz meča u meč. Iako igrao pred svojim navijačima, ne očekuje nas nimalo lak zadatak. Pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da dođemo do pobjede i razbijemo maler, tako da kažem, koji nam se desio u posljednjim utakmicama“, zaključuje Mihailović.

Duel Budućnost Voli - Cibona igra se od 17 sati, a karta je dva eura.

Inače, uprava kluba iz Njegoševog parka u prodaju je pustila i godišnje ulaznice, koje se mogu kupiti po cijeni od 30 eura.

Galerija

Bonus video: