Partizan gostuje Barseloni, Zvezda protiv Lokomotive

Crnogorske trenere Duška Vujoševića (Partizan) i Dejana Radonjića (Crvena zvezda) očekuju velika iskušenja na startu
68 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radonjić i Duško Vujošević, Foto: Fonet
Dejan Radonjić i Duško Vujošević, Foto: Fonet
Ažurirano: 17.10.2013. 11:36h

Utakmicama Brose baskets - Strazbur i Montepaski - Galatasaraj, sinoć je počelo takmičenje u Evroligi košarkaša. Ljubitelji igre pod obručima imaće priliku da gledaju dva trenera sa prostora Crne Gore, a u pitanju su Duško Vujošević (Partizan) i Dejan Radonjić (Crvena zvezda). I odmah na startu ih čekaju teška iskušenja.

„Crno-bijeli“ su gosti Barselone, koja je apsolutni favorit, bez obzira što su pod znakom pitanja nastupi Huan Karlosa Navara i Breda Olesona, koji imaju problema sa povredama. Katalonci su sačuvali gotovo kompletan tim od prošle sezone, a angažovani su Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Boštjan Nahbar (Brose baskets), Maciej Lampe (Laboral Kuća), Džoel Dorsi (Gaziantep) i Jakob Pulen (Bijela). Zbog toga su jedan od glavnih favorita za titulu. U domaćem timu trebalo bi da zaigra i Marko Todorović.

"Idemo u Barselonu krajnje rasterećeni, nemamo nikakav imperativ da damo najviše od sebe što se tiče angažovanja, to će sigurno biti tamo. Ulazi se u ritam dvije utakmice nedjeljno, u nedjelju u 21 čas igramo protiv Zadra, pa veoma važan duel sa Nanterom. Sigurno neće biti vremena za produženi eho bilo kakvog uspjeha ili neuspjeha. Odnosno, tu bi bio neuspjeh samo ako se ne angažujemo maksimalno, da se svi stavimo u funkciju tima", rekao je Vujošević.

Crvena zvezda će u „Beogradskoj areni“ dočekati Lokomotivu Kuban, sastav koji je prošle sezone superiorno osvojio Evrokup. Trener Jevgenij Pašutin ima na raspolaganju sjajan sastav. Tu su Aleks Marić, bivši centar Partizana, potom litvanski reprezentativci Mantas Kalnietis i Simas Jasaitis, nekadašnji igrač San Antonija Derik Braun, član selekcije Rusije Sergej Bikov... Tim su tokom ljeta pojačali Markus Vilijams (Unikaha), Ričard Hendriks (Makabi) i Krunoslav Simon (Unikaha).

"Lokomotiva je prethodnih godina ulagala u svoj tim, došli su na korak od CSKA iz Moskve, i to mnogo govori o njima. Izuzetno kvalitetan sastav, iskusan, zna da igra, pogotovo na rezultat, sto su pokazali i u ligi, gdje su startovali pobjedama. Moramo tokom svih 40 minuta biti na nivou i konkurentni na terenu. Svjesni smo težine zadatka koji nas očekuje i znamo da moramo da damo sve od sebe da bismo ostvarili dobar rezultat. Nadamo se punoj “Areni” i vjerujemo da će nam to dati energije", objasnio je Radonjić, a njegov tim uzda se da navijači mogu napraviti još bolju atmosferu nego kada je u istoj dvorani domaćin njihov najveći rival.

Od crnogorskih igrača, osim Todorovića, u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju gledaćemo Vladimira Dragičevića (Zielona Gora) i Omara Kuka (Litvus ritas). Poljaci će na premijeri ugostiti Bajern Minhen, dok će tim iz Viljnusa na svom terenu odmjeriti snage sa Panatinaikosom.

Danas - Grupa A Budiveljnik - Fenerbahče (18.00) Nanter - CSKA Moskva (20.45) Barselona - Partizan (21.00) Grupa B Anadolu Efes - Emporio Armani (20.00) Grupa D Crvena zvezda - Lokomtiva (19.00) Lietuvos Ritas - Panatinaikos (20.45) Laboral Kuća - Makabi (20.45) PETAK Grupa B Žalgiris - Real Madrid (18.45) Grupa C Zielona Gora - Bajern (19.15) Olimpijakos - Unikaha (20.30)

Bonus video: