Kovač: Izuzetno važan meč

"Vjerujem u našu ekipu, dobro smo se pripremili za ovaj duel", istakla je Milica Deura
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 12:27h

Košarkašice Budućnost Volkana imale su neuspješnu premijeru u Regionalnoj ligi.

Prije osam dana poražene su od ekipe Radivoj Korać (77:73) u neizvjesnoj završnici.

Sjutra veče im se pruža prilika za popravni, a rival je Čelik.

Zeničanke u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih, kvalitenih igračica, koje predvodi 32-godišnji bek Zvjezdana Gagić.

Upravo je ona bila najbolja u porazu od Celja sa 22 poena, pet skokova i šest asistencija.

Podgoričanke se nadaju da će uspjeti da ostvare prvu pobjedu ove sezone.

"Ovo je izuzetno značajna utakmica za nas, prije svega što se prvi put ove sezone predstavljamo domaćoj publici. Značajna je i zbog toga što bi u slučaju pobjede protiv izuzetno kvalitetne ekipe Čelika, nadam se, stekli dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone. Čelik je veoma respektabilan tim, koji je u prvom kolu u neizvjesnoj završnici izgubio od favorizovanog Celja. Ako uspijemo da nametnemo ono što krasi nas, a to je agresivna igra, mislim da imamo realne šanse da zabilježimo prvu pobjedu“, kaže Miloš Kovač, šef struke Podgoričanki.

Trener Podgoričanki smatra da je za plasman među četiri najbolja tima, veoma važno ostvarivati pobjede pred svojim navijačima.

"Našu grupu čine jaki timovi, mnogo je kvalitetnija od druge. Prohodnost u četvrtfinale imaju četiri od šest ekipa i zbog toga je značajno da se dobija na svom terenu. Pred nama je veliki izazov, imamo veliki motiv i potrudićemo se da pobijedimo i ostanemo u trci za plasman na jedno od prva četiri mjesta. U ovom periodu od kada smo zajedno, dva mjeseca, igračice se maksimalno trude, od prvog dana troše veliku energiju, ulažu veliki trud i to na kraju mora biti valorizovano trijumfom u ovom meču“, optimista je Kovač.

Plej Milica Deura se uzda sa saigračice i podršku sa tribina.

"Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica. Kao i mi, i Čelik je tijesno poražen na startu takmičenja i sigurno da dolazi sa velikim očekivanjima. Ipak, ja vjerujem u našu ekipu, dobro smo se pripremili za ovaj duel. Mi smo najmlađa ekipa u ligi, ali smo agresivni i brzi i vjerujem da ćemo pokazati sav potencijal i da ćemo, nadam se, uz podršku navijača doći do pobjede“.

Mlada Božica Mujović nije bila previše pričljiva.

Očigledno je odlučila da sve što ima da kaže, da kaže na parketu „Morače“.

"Daćemo sve do sebe, borićemo se, pa na kraju šta bude. Ipak, nadam se pobjedi“, zaključila je Mujović.

Podijeljeno 1.500 ulaznica

U toku je akcija "Zdravi stilovi života“, a ŽKK Budućnost Volkano je odlučila da je podrži.

Zbog toga je osnovnim školama u Podgorici podijeljeno 1.500 ulaznica, pa će "plave“ imati, sasvim je izvjesno, solidnu podršku sa tribina.

Ulaz je besplatan, a ulaznice se dijele isključivo zbog nagradne igre.

Svi koji budu imali karte, biće učesnici nagradne igre.

Uprava ŽKK Budućnost Volkana je pripremila prigodne nagrade.

Galerija

Bonus video: