Jovović: Nemamo imperativ, ali idemo na trijumf

"Naša očekivanja su uvijek usmjerena ka pobjedi, pa će tako biti i u ovoj utakmici", objašnjava Miloš Komatina
5 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 09:58h

Poslije blijede igre u većem dijelu meča protiv MZT Skoplja i poraza, košarkaše Budućnost Volija večeras čeka novo iskušenje.

Pred sobom imaju prvi ispit na evropskoj sceni, a rival je PAOK.

Tim iz Soluna posljednjih sezona nije na nivou na kome je bio 90-tih godina prošlog vijeka, kada je osvojena i posljednja titula (1992).

Međutim, i dalje je to tim za respekt, koji je sposoban da pred svojim navijačima savladala i daleko kvalitetnije timove od sebe.

Toga su svjesni „plavi”, iako „ratnici” nemaju neko zvučno ime u svom timu.

U timu su tri stranca, Amerikanci Di Džej Kuper (došao sa sa Univerziteta Ohajo), Mark Pejn (Panionios) i srpski internacionalac Goran Vučićević.

"Igramo na vrućem terenu u Solunu. Radi se o iskusnoj ekipi, koja posebno dobro igra pred svojim navijačima. Moramo da izvučemo pouke iz meča protiv MZT Skoplja, posebno iz prvog poluvremena. Dogodio se taj poraz, ali ne igramo u Solunu pod imperativom. Tek je početak Evrokupa, ali idemo na pobjedu. Važna je svaka utakmica u ovom takmičenju, posebno na svom terenu", kaže Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Reprezentativac Aleksa Popović u prethodna tri meča nije pokazao ni djelić onoga što može. Gostovanje u „Sport areni” je idealna prilika da zablista.

"Sigurno da nas čeka jako težak meča. PAOK je dobra ekipa, koja je posebno neugodna na svom terenu. Mi ćemo pokušati da se podignemo nakon poraza od MZT Skoplja i da odigramo najbolje što možemo. Moramo biti maksimalno koncentrisani svih 40 minuta, agresivni u odbrani i mirni u napadu. Ako tako odigramo, mislim da imamo šansi da dobijemo. Pobjeda protiv PAOK-a bi nam mnogo značila u rezultatskom, ali i psihološkom smislu".

Miloš Komatina, ljetošenje pojačanje „plavih” iz Igokee, cijeni domaćina, ali je optimista u pogledu konačnog ishoda.

"Naša očekivanja su uvijek usmjerena ka pobjedi, pa će tako biti i u ovoj utakmici. Kreće Evrokup, jako i ozbiljno takmičenje i sigurno da ćemo biti krajnje motivisani. Jako nam je važno da u tom takmičenju počnemo trijumfom. Što se tiče PAOK-a, radi se o kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj većinom od domaćih igrača uz dva dobra stranca. Pokušaćemo da se podignemo nakon poraza od MZT Skoplja, odigramo najbolje što možemo i uspješno krenemo u Evropi", zaključio je Komatina.

Meč u Solunu igra se od 20 sati po našem vremenu, a ostala dva grupe F igraju se u srijedu - TED Ankara će dočekati Himik (17.30), a Nižnjij Novgorod igra sa Fehervarom (17.40).

Novi susret nakon osam godina

Budućnost Voli i PAOK su se do sada sastajali četiri puta i oba tima su ostvarila po dvije pobjede.

U sezoni 2000/01. godine odmjerili su snage u Evroligi.

„Plavi” su bili uspješniji na svom terenu (83:71), a PAOK u Solunu (84:72).

Do novih duela došlo je četiri sezone kasnije, ovog puta u prvoj fazi ULEB kupu.

Budućnost Voli je trijumfovala u „Morači” (104:98), a PAOK u revanšu (92:75).

Povezanost dva kluba

PAOK je na svom zvaničnom sajtu dao veliki značaj večerašnjem meču.

Grci su dali istoriju Podgoričana i sve trofeje koje su osvojili, ali su nepomenuli i dvije činjenice koje povezuju klubove.

Prvi je što i PAOK i Budućnost Voli u svom grbu imaju dvoglavnog orla, a potom i da je nekoliko igrača nosilo dresove oba kluba.

U pitanju su Dejan Tomašević, Vlado Šćepanović, Blagota Sekulić i Đuro Ostojić.

Inače, cijene ulaznica za večerašnji meč su 10, 15, 25, 50 i 70 eura, u zavisnosti od mjesta u dvorani.

Najjefinije su karte za gornji dio tribina, a najskuplje za VIP ložu.

Galerija

Bonus video: