Šehović: Imamo kvalitet da dobijemo

"Igra iz meča sa Zadrom, posebno prva četvrtina, model je kako treba da igramo u Skoplju", objašnava Vladimir Mihailović
51 pregleda 0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Aba liga
Suad Šehović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 12.10.2013. 10:28h

Na krilima dobre igre i pobjede nad Zadrom, košarkaši Budućnost Volija otputovali su u Skoplje, gdje ih večeras očekuje duel sa MZT-om.

Makedonski šampion, kao i „plavi“, ima polovičan učinak u prethodne dvije utakmice.

Lako je na svom terenu izašao na kraj sa Olimpijom, a potom je poražen od Solnoka.

Nije nikakva tajna da ekipa Vlada Vukoičića daleko bolje igra na svom terenu, što će i te kako otežati put izabranicima Igora Jovovića do trijumfa.

I pored toga, optimizam je vidljiv u taboru „plavih”, a igrači su riješeni da pruže maksimum i nastave pozitivan skor sa timom iz Skoplja.

Naime, Podgoričani su prošle sezone oba puta bili bolji od MZT-a - u „Morači“ su slavili 81:71, a u dvorani „Boris Trajkovski“ je bilo 76:69.

"Podigli smo se psihički poslije pobjede protiv Zadra, ali MZT Skoplje je dosta kvalitetniji protivnik i bolje igra na svom terenu. Bez obzira na njihov poraz od Solnoka čeka nas težak duel, jer je takav svaki, posebno na gostujućem terenu. Moramo da se priviknemo na njihovu agresivnu igru i pokušaćemo da držimo utakmicu u egalu čitavo vrijeme i da tu tražimo šansu za osvajanje novih bodova. MZT ima dosta reprezentativaca Makedonije sa velikim iskustvom. Dobro smo ih snimili, znamo šta im je najjači adut i nastojaćemo da to neutrališemo kvalitetnom, borbenom igrom u odbrani", ističe Suad Šehović, bek Budućnost Volija.

Iz prošlosezonskog sastava, MZT Skoplje je sačuvao okosnicu tima.

Tu su i dalje iskusni centar Todor Gečevski, potom Damjan Stojanovski, Nikola Otašević, Kiril Nikolovski, Kejd Dejvis i Gjorgi Čekovski, koji ne igra zbog povrede.

Kao pojačanja su stigli Stefan Sinovec, Džastin Rejnolds, Uroš Lučić i makedonski reprezentativac Aleksandar Kostoski.

"Naša šansa je na centarskim pozicijama, gdje smo kvalitetniji i brži. Na spoljnim pozicijama su oni dobro pokriveni, imaju jaku klupu i ako uspijemo da pod košem zaustavimo Gečevskog, koji je igrač u godinama, ali je i dalje izuzetno kvalitetan, možemo da računamo na trijumf. Gečevski dosta igra „pop aut“ i dosta „rola“, teško ga je čuvati i na to treba da obratimo pažnju. Takođe, biće veoma važno da iz igre „isključimo“ i jednog od spoljnih igrača. Vjerujem da kvalitet za to imamo, idemo na pobjedu i nadam se pozitivnom ishodu", optimista je Šehović.

Vladimira Mihailovića očekuje velika borba sa spoljnom linijom domaćina. Iako cijeni MZT Skoplje, vjeruje da on i saigrači mogu do trijumfa.

"Radi se o izuzetno kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Igra dobro, pogotovo pred svojim navijačima, koji su sjajni i uvijek su im šesti igrač. Poslije poraza u Novom Mestu smo se podigli psihološki trijumfom nad Zadrom i u meč sa MZT-om ulazimo sa željom da odigramo najbolje što možemo i da tražimo šansu da slavimo. Igra iz meča sa Zadrom, posebno prva četvrtina, model je kako treba da igramo u Skoplju, imamo svoje principe i od njih ne odustajemo. Treba od starta da odigramo agresivno u odbrani i da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, možemo se nadati povoljnom ishodu", zaključio je Mihailović.

Raspored

Danas

MZT Skoplje - Budućnost (19.00)

Zadar - Cedevita (17.00)

Krka - Partizan (19.00)

C. zvezda - Radnički (21.00)

Sjutra

Široki - Olimpija (17.00)

Cibona - Solnok (19.00)

Mega Vizura - Igokea (19.00)

Bonus video: