Vitkovac: Moramo da pobijedimo

"Treba da iskoristimo prednost domaćeg terena, da igramo maksimalno angažovano od prvog minuta i jasno nam je da je trijumf neophodan“, objasnio je Igor Jovović, šef struke "plavih“
62 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2013. 14:43h

Pod utiskom propuštene prilike u Novom Mestu i pod imperativom pobjede, košarkaši Budućnost Volija očekuju premijeru pred svojim navijačima u ABA lige.

U goste dolazi sastav Zadra, koji je rado viđen rival našem šampionu.

Podgoričani su, naime, dobili posljednjih pet duela sa Dalmatincima i ako se gleda tradicija, onda su apsolutni favoriti.

Bez obzira na tu činjenicu, u taboru Budućnost Volija su svjesni da neće biti nimalo lako, jer će protiv sebe imati kvalitetnog rivala, koji je startovao pobjedom i koji pun samopouzdanja stiže u glavni grad Crne Gore.

"Igramo protiv Zadra, ekipe koja se formirala kasnije u odnosu na ostale iz ABA lige. Uspjeli su da sve što vrijedi iz ekipe Splita, u liku Josipa Sobina, Filipa Kraljevića i Toni Dijana, privole u njihove redove. Vratili su dobro poznatog igrača Marka Cara i pojačani na spoljnim pozicijama sa Derekom Lorensom i Antoniom Žardinom. Radi se o veoma interesantnoj ekipi, koja je u prvom kolu lako dobila Solnok. Treba da iskoristimo prednost domaćeg terena, da igramo maksimalno angažovano od prvog minuta i jasno nam je da je trijumf neophodan. Vjerujem da ćemo sa velikom energijom na kraju i trijumfovati“, objasnio je Igor Jovović, šef struke "plavih“.

Nije nikakva tajna da igru Zadra decenijama krasi sjajan šut sa spoljnih pozicija.

Ni u novoj sezoni ne odustaje od toga, imaju sjajne pojedince na bekovskim pozicijama, a dolaskom Sobina, dobili su dosta i na igri u reketu.

"Igraju dosta široko i brzo i gotovo čitava spoljna linija, izuzev Marka Ramljaka i Dijana, kada igra na poziciji tri, je ispod 190 centimetara, što im donosi agresivnost i agilnost. Svi su jaki na lopti, mogu da zadaju velike probleme. Pod košem imaju Sobina, koji traži unutrašnju igru, insistira na njoj, kao i Ivu Ivanova. Izuzetno su interesantni i nezgodni i moramo da iskoristimo svoje prednosti u fizičkom smislu, da zadržimo agresivnost iz meča sa Krkom i to će nas dovesti u situaciju da kontrolišemo meč“, jasan je Jovović.

Čedomir Vitkovac, uz Aleksandra Ćapina, najiskusniji prvotimac Budućnost Volija naglašava da on i saigrači nemaju prvao na grepku u večerašnjem meču, ali i poziva na oprez.

"Poslije poraza u Novom Mestu, utakmica protiv Zadra nas stavlja u situaciju da moramo da trijumfujemo. Oni nisu za potcjenjivanje, izuzetno su nezgodni, a svi znamo da Zadar gaji napadačku košaraku. Ako ne budemo maksimalno spremni i fokusirani, da izgaramo na terenu, to neće donijeti ništa dobro. Pozivam navijače da nam pomognu, podrška je prijeko potrebna da ostvarimo prvu pobjedu“, zaključio je Vitkovac.

Meč Budućnost Voli - Zadar igra se sjutra od 20 sati, a cijena karte, koje će početi da se prodaju tri sata prije početka, je dva eura.

Vlašić: Ne smijemo da gubimo lopte

Zadar je pred svojim navijačima na startu ABA lige savladao Solnok. To je timu donijelo sampouzdanje i bez opterećenja čeka duel u "Morači“.

Za Hrvoja Vlašića, trenera hrvatskog tima, je jasno kako njegovi izaranici moraju da igraju.

"Znamo kako Budućnost već godinama igra u svojoj dvorani. Imaju sistem igre kojeg odlikuje izuzetna agresivnost, koju nastoje da drže cijelu utakmicu. Mislim da je ključ da kontrolišemo igru u napadu, ne gubimo olako lopte i da ne ulazimo u negativne serije i što duže da budemo u egalu sa domaćinom“, kaže Vlašić.

Kada se povede priča o indivindualnom kvalitetu Podgoričana, jasan je.

"Doveli su Aleksandra Ćapina, koji je prošle sezone bio MVP lige, što dosta govori. Međutim, jaki su kao kolektiv, koji konstantno tjera protivnika na grešku. Ako uspijemo da iskontrolišemo loptu u vođenju i dodavanju, uz što manje grešaka, možemo da odigramo dobru utakmicu. To nam je i glavni cilj. Idemo da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će nam to rezultatski donijeti“, zaključuje Vlašić.

Raspored

Utorak

Budućnost Voli - Zadar (20.00)

Solnok - MZT Skoplje (18.00)

Radnički - Široki (20.00)

Srijeda

Partizan - Mega Vizura (18.00)

Cedevita - Krka (18.00)

Igokea - C. Zvezda (20.00)

Četvrtak

Olimpija - Cibona (20.00)

Galerija

Bonus video: