HVALI IZABRANIKE

Rivers: U Klipersima su najbolji igrači koje sam trenirao

On je prethodnih devet sezona bio na klupi Seltiksa, a 25. juna ove godine potpisao je ugovor sa timom iz Los Anđelesa
0 komentar(a)
Dok Rivers, Foto: Reuters
Dok Rivers, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2019. 11:15h

Dok Rivers, trener Los Anđeles Klipersa, izjavio je da je njegova sadašnja ekipa sa najkvalitetnijim igračima koje je do sada trenirao.

Iako je u Bostonu imao čast da sarađuje sa Rej Alenom, Pol Pirsom, Kevinom Garnetom…, više vjeruje u Blejka Grifina, Krisa Pola, Deandre Džordana, Meta Barnsa, Džamala Kraforda…

“U karijeri sam se uvijek oslanjao na neke velike trojke. Ovog puta to su Grifin, Džordan i Pol. Njihove liderske sposobnosti su vrlo važne za ovaj tim, stalno ih posmatram. Na njih obraćam najviše pažnje, to je naša velika trojka. Dopada mi se ono što Deandre daje ovom timu. On donosi nešto što veliki broj igrača u NBA ne može. Može da blokira šuteve, da trči, da igra snažnu odbranu, priča na terenu i nalazi se u vrhunskoj fizičkoj formi. Uradiće sjajne stvari za nas”, jasan je Rivers.

Tu nije kraj hvalospjevima Riversa na račun svojih novih izabranika.

"Ovi momci bi trebali da budu bolji od svih drugih igrača koje sam ikada vodio. I zaista vjerujem u to što kažem. Ovi momci su daleko najveće atlete sa kojima sam radio. Nemaju veteranske krvi u sebi, ali bi trebali da razmišljaju kao iskusniji igrači. Imamo nekliko dominatnih igrača u odbrani koji bi trebali da dominiraju. Imamo nevjerovatnu brzinu, ali nemamo širinu nekih timova koje sam ranije trenirao", zaključio je Rivers.

On je prethodnih devet sezona bio na klupi Seltiksa, a 25. juna ove godine potpisao je ugovor sa timom iz Los Anđelesa.

U karijeri je još vodio Orlando (1999-2004).