Jovović: Krka ima tim za respekt

"Radi se o ekipi koju čine spoj mladosti i iskustva, a ono što treba da se akcentuje jeste centarski tandem Smiljan Pavić - Kristofer Buker, koji su prije tri sezone nosili Krku do fajnal-fora ABA lige", istakao strateg Podgoričana
69 pregleda 1 komentar(a)
Igor Jovović - Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović - Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2013. 11:22h

U dosta izmjenjenom sastavu (stiglo šest novajlija), Budućnost Voli dočekuje novu sezonu u ABA ligi.

Na premijeri Podgoričane očekuje duel sa Krkom i ako se gleda tradicija, onda su favoriti.

Od posljednjih šest duela, „plavi“ su dobili čak pet, ali jedno je papir, a drugo realnost.

U odnosu na proteklu sezonu slovenački šampiona je jači za trenera Aleksandra Džikića, sa kojim je prije dvije godine osvojio trišlu krunu - Čelendž kup, domaći šampionat i kup, a igrao je i na završnom turniru ABA lige.

Uz to, doveden je iskusni Jasmin Hukić, vraćen američki centar Kristofer Buker, a na mjestu pleja je njegov zemljak Rel Malkon Armsted, koji je stigao sa Univerziteta Oregon.

Kada se sve sabere, pred igračima Budućnost Volija je težak ispit.

"Dugo smo u trenažnom procesu i željno iščekujemo početak takmičenja. Gostujemo Krki, koja ima sastav za respekt, sa odličnim trenerom Aleksandrom Džikićem. Radi se o ekipi koju čine spoj mladosti i iskustva, a ono što treba da se akcentuje u njihovoj igri jeste centarski tandem Smiljan Pavić - Kristofer Buker, koji su prije tri sezone nosili Krku do fajnal-fora ABA lige. Na spoljnim pozicijama imaju veoma interesantnog plej Reja Armstrada, koji je novajlija u ovoj ligi, ali koji ima veliki kvalitet. Uz neku osovina Jaka Klobučar - Edo Murić - Luka Lapornik, to su udarne igle protivnika. Krka ima kvalitet, igraju dosta tvrde čitav pripremni period i to veoma uspješno. Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali smatram da i mi posjedujemo pojedince i kolektivni duh da im se suprotstavimo na pravi način. Nadam se da ćemo svaku šansu koja nam se ukaže iskoristiti sa velikom željom da ostvarimo pobjedu”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Posljednje pojačanje, Nigerijac Đelil Aknidele je imao problema sa povredom i preskočio je posljednji trening.

Zbog toga je njegov nastup u dvorani “Leon Štukelj” pod znakom pitanja.

“Imali smo malo kadrovskih problema, Akindele je preskočio posljednji trening i vidjećemo u kakvom stanju ćemo biti pred meč. Sa nestrpljenjem čekamo start, igramo na gostujućem terenu gdje nije nimalo lako doći do bodova. Naravno, svako gostovanje u ABA ligi je izuzetno teško, ali smo svjesni da će Krka biti pod većim pritiskom nego mi. Želimo da neku euforije u kojoj čekamo početak stavimo u funkciju i da je pretvorimo u pozitivnu energiju na terenu”.

Mladi stručnjak se slaže da Budućnost Voli ima jači tim nego prethodne sezone, ali problem je što su se I drugi timovi pojačali.

“U stvaranju tima se nepravila euforija da je Budućnost izuzetno jaka, jača nego svih prethodnih sezona. Mi ne bježimo od određenog pritiska, jer posjedujemo kvalitet i on će, kako liga bude odmicala, doći do izražaja. Međutim, svi timovi su dobro radili na tržištu, većina ih je izuzetno pojačana. Od beogradskih timova, preko zagrebačkih do MZT Skoplja, Olimpije i Krke, koji su izuzetno kvalitetni, a vidjeli ste ovdje da je Radnički kvalitetan. Očekuje nas neizvjesno takmičenje, a ono što je interesantno jeste da je prethodnih sezona jedna ili dvije pobjede su predstavljale razliku između prvoplasiranog, drugoplasiranog i nekog koji je završio sedmi ili osmi na tabeli. Zato će i faktor sreće biti veoma značajan”, jasan je Jovović.

Od Alekse Popovića se očekuje da u Novom Mestu bude jedan od ključnih igrača.

Reprezentativac Crne Gore respektuje Krku, ali obećava veliku borbu.

“Krka je nezgodan rival, sa kvalitetnim pojedincima. Igrali su odlično u pripremnim utakmica, a u proteklih nekoliko sezona imamo pozitivan skor sa njima. Međutim, ova utakmica je drugačijeg tipa, prva je u sezoni, a imamo I dosta novih igrača. Uigravamo se i sigurno da ćemo igrati sve bolje i bolje kako sezone bude odmicala. Idemo da odigramo najbolje što možemo, i nema sumnje da ćemo pokušati da iskoristimo", zaključio je Popović.

Bonus video: