Ćapin: Još imam želju da se dokazujem

"Imamo dobar potencijal i možemo da guramo na dva fronta. Fizički smo maksimalno spremni, sada dolaze utakmice, ono što je najintresantnije za nas", istakao zvanično najbolji igrač ABA lige protekle sezone
2 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2013. 11:54h

Budućnost Voli je tokom prelaznog roka dovela šest novajlija, a najzvučnije ime među njima je Aleksandar Ćapin, prošle sezone član Radničkog i zvanično najbolji igrač ABA lige.

Opšta je ocjena da su Kragujevčani najviše zahvaljujući igrama 30-godišnjeg plejmejkera izborili plasman na završni turnir.

Sada će u njegovim igrama uživati navijači crnogorskog šampiona, koji očekuju da nastavi sa izdanjima iz protekle sezone.

Pripremni period se bliži kraju, sjutra zvanično počinje nova sezone mečom između MZT Skoplja i Olimpije, a iskusni košarkaš jedva čeka start.

"Iza nas je zaista težak period, gdje smo puno radili, što na fizičkoj spremi, što na uigravanju. Radili smo na dosta detalja, ali sve to krasi pripremni period. Odrađeno je sve dobro i ono što posebno raduje jeste da nema povreda. Napravljeni su svi preduslovi za dobar početak sezone, ali rano je govoriti o trenutnoj formi, jer ima dosta prostora da se sve to nadograđuje. Sigurno da će biti puno oscilacija, jer je praktično nov tim, ali svakodnevno radimo na tome da te oscilacije budu što manje. Stručni štab nam skreće pažnju na detalje iz dana u dan, a u odnosu na početak, vidim strašan napredak. Imamo dobar potencijal i možemo da guramo na dva fronta. Fizički smo maksimalno spremni, sada dolaze utakmice, ono što je najintresantnije za nas i vidjećemo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na ostatak ekipa iz ABA lige", za “Vijesti” ističe Ćapin.

Iako je zadovoljan kako Budućnost Voli izgleda, o ambicijama ne želi da priča.

"Rano je govoriti o dometu našeg tima. Velika želja nam je da napravimo najbolje što možemo na oba fronta, ali treba sačekati početak da vidimo kakav je kvalitet ostalih ekipa. Vjerujem da imamo potencijal da napravimo nešto veliko, ali vidjećemo kada krene sezone kakve su nam šanse u Evrokupu i ABA ligi".

U Kragujevcu se gotovo čitava igra zasnivala na njemu, sada je došao u sasvim nov sistem igre. Međutim, brzo se prilagodio na zahtjeve trenera Igora Jovovića.

"Prilagođavam se kao i svi igrači. Drugačija je koncepcija igre koju sam igrao u Radničkom prošle sezone i koncepcija koju formira Budućnost. Maksimalno se trudim da se prilagodim, a trudi se i stručni štab. Želim da moja igra bude u funkciji tima i vjerujem da će brzo doći sve na svoje mjesto. Daću sve od sebe da tako i bude".

Od Ćapina se očekuje da vodi tim ka novim uspjesima, a to je ono što ga, kako sam kaže, inspriše.

"To je nešto zbog čega igram košarku, želim da se dokazujem sebi i drugima, što je i sada slučaj. Želim da dokažem da sam onaj pravi, želim da se potvrđujem iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da će u mojoj igri biti više pluseva nego minusa, a sve u interesuje zdrave sredine koju imamo i što boljeg rezultata. Svi želimo da budemo dio te “mašinerije”, pa tako i ja. Nastojaću da u svakom meču dam maksimum za što bolji rezultat Budućnosti na kraju sezone", zaključio je Ćapin.

Najvažnija je dobra atmosfera

Odlična atmosfera u svlačionici i kvalitetna odbrana su ono po čemu je prethodnih sezona Budućnost Voli bila prepoznatljiva.

Svi u taboru “plavih” nadaju se da će tako biti i ove sezone.

"Najvažnije je da imamo dobru atmosferu unutar tima. To je nešto što treba da nas krasi, jer kada dođu teški trenuci tokom sezone, a oni će nažalost dolaziti, to treba da nam bude oslonac, da nas drži na zemlji i da znamo da smo na pravom putu i kada rezultati ne budu dobri. Ekipa je dobro pokrivena na svim pozicijama, što je bitno jer nećemo zavisiti od jednog igrača. Tada ne može da se pravi skauting na pojedinca, već će morati da se obrati pažnja na čitav tim. Mi ćemo iz meča u meč gledati onog koji bude najraspoloženiji i preko njega tražiti put do trijumfa. Takođe, dobra odbrana godinama krasi Budućnost, što nastojimo da zadržimo i ove sezone i da uz kvalitetan napad jurimo što bolji plasman u ABA ligi i Evrokupu", objašnjava Ćapin.

Radnički će biti u vrhu

Ćapin je u Podgoricu stigao iz Kragujevca, a poklopilo se da Budućnost Voli i Radnički odigraju “generalku” pred start nove sezone.

O novom timu koji na raspolaganju ima Miroslav Nikolić, Ćapin ima lijepo mišljenje.

"Sastav Radničkog je prilično promijenjen u odnosu na prošlu sezonu kada sam ja igrao. Siguran sam da će biti u vrhu ABA lige. Koncipirali su interesantan tim, ali su i ostali timovi doveli kvalitetne i iskusne igrače, pa će odlučivati nijanse. Nema sumnje da će ove godine liga biti izuzetno interesantna i neizvjesna".

Bonus video: