D'Antoni: Pau je najbolji centar u NBA ligi

U NBA ligi je do sada odigrao 845 mečeva, a ostvario je prosječan učinak od 18,4 poena, 9,3 uhvaćene lopte, 3,3 asistencije i 1,6 blokada
1 komentar(a)
Pau Gasol, Foto: REUTERS
Pau Gasol, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.09.2013. 09:37h

Tokom prošle sezone Majk D'Antoni, trener Los Anđeles Lejkersa, i centar Pau Gasol nisu bili u dobrim odnosima, pošto je Španac često bio van startne petorke.

Odmah su se pojavile špekulacije da su Gasolu dani odbrojani u taboru “jezerdžija”, ali odlaskom Dvajta Hauarda, stvari su se promijenile.

Sada je i D'Antoni promijenio mišljenje i hvali 33-godišnjeg košarkaša.

“Pau Gasol je za mene najbolji centar u NBA ligi. To to mogu da kažem mirne duše i da budem 100 odsto uvjeren u ispravnosti tih riječi. Mogu da ulazim u raspravu oko toga. Ljudi ga mogu rangirati kao drugog ili trećeg najboljeg centra. Međutim, on ima pedigre pravog pobjednika, osvojio je dvije šampiponske titule, osvajao je titule i sa reprezentacijom. Uz sve to, mislim da je suvišno raspravljati o tome koji centar je tehnički najobučeniji u NBA, jer tada postaje sve jasno", istakao je D'Antoni.

Gasol je u L. A. Lejkersima od 2008. godine, a prethodno je sedam sezona nosio dres Memfisa.

Sa “jezerdžijama” je 2009. i 2010. osvojio šampionski prsten.

U NBA ligi je do sada odigrao 845 mečeva, a ostvario je prosječan učinak od 18,4 poena, 9,3 uhvaćene lopte, 3,3 asistencije i 1,6 blokada.

Karijeru je počeo u Barseloni, a draftovan je kao 3. pik 2001. od strane Atlante.

Bonus video: