Bodiroga mijenja Đilasa na čelu KS Srbije?

Bodiroga je figurirao i kao budući predsjednik FIBA Evropa, podržao bi ga i italijanski savez pošto Dino Menegin nije želio da se kandiduje
54 pregleda 0 komentar(a)
Bodiroga - Ivković, Foto: Novosti.rs
Bodiroga - Ivković, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 27.09.2013. 08:24h

Poslije odlaska Dušana Ivkovića sa klupe reprezentacije Srbije, najvjerovatnije će doći i do promjene u vrhu Košarkaškog saveza Srbije, piše “Kurir”.

Po svemu sudeći, umjesto Dragana Đilasa, sada već bivšeg gradonačelnika Beograda, funkciju predsednika KS Srbije obavljaće legendarni as Dejan Bodiroga, dok bi Ivković trebalo da brine o muškoj košarci.

Odlazak Demokratske stranke sa vlasti i Đilasa sa mesta gradonačelnika znači da on više neće biti u stanju da obezbjeđuje potrebne uslove za rad KSS, a pored toga, imaće mnogo obaveza u stranci.

Slijede i gradski izbori, gdje će Đilas biti kandidat stranke za gradonačelnika, pa će njegova angažovanost na tom polju biti jedna od prepreka radu u Savezu.

U tom smislu ne treba da čudi što se razmišlja o tome da kormilo preuzme potpredsjednik Dejan Bodiroga, čovjek čiste sportske karijere i velikog autoriteta.

Ivković bi imao neku ulogu savjetnika i odlučivao o strategiji i o važnim odlukama.

Indikativan je Dudin stav na konferenciji za novinare, na kojoj je saopštio da se povlači, a odnosi se na oštro protivljenje prijedlogu da stranci mogu da igraju juniorsku ligu:

“Potrudiću se da nastavim s radom u interesu srpske košarke jer je čitava moja porodica od košarke dobila mnogo i ne znam koliko smo to adekvatno vratili”, poručio je on.

Bodiroga je figurirao i kao budući predsjednik FIBA Evropa, podržao bi ga i italijanski savez pošto Dino Menegin nije želio da se kandiduje.

Međutim, posljednje vijesti govore da je prvi čovjek Košarkaškog saveza Turske Turgaj Demirel najzbiljniji kandidat za predsjednika FIBA Evropa, a njegov osnovni adut su velike turske kompanije koje sponzorišu košarku.

Uostalom, sam Bodiroga je nedavno izjavio da ne razmišlja o toj funkciji.

Bonus video: