"Memorijalni turnir Ljubo Jovanović" od sjutra u Podgorici

Jovanović je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju. Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci. Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 13:18h

Memorijalni turnir Ljubo Jovanović, u znak sjećanja na tragično stradalog crnogorskog košarkaša, biće održan u petak i subotu u Podgorici, saopštio je organizator takmičenja, Košarkaški savez Crne Gore (KSCG).

Saopšteno je da će na turniru nastupiti Budućnost, Lovćen, Sutjeska i Radnički iz Kragujevca.

Jovanović je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju. Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci. Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu.

Posljednjih dana života boravio je na Cetinju, gdje je bio na pripremama sa B reprezentacijom Crne Gore, koja se pripremala za učešće na turniru u Kini.

Direktor reprezentativnigh selekcija KSCG Danilo Mitrović kazao je da mu je Jovanović bio miljenik, kao čovjek i sportista.

“Žalim što održavamo memorijalni turnir, umjesto da se družimo i da bude član jedne od reprezentazivnih selekcija. Igrao je na poziciji koja je deficitrarna u našoj reprezentaciji. Posthumno se zahvaljujem Ljubu Jovanoviću na sve ono ljudsko i sportsko što je dao košarkaškoj Crnoj Gori”, rekao je Mitrović na konferenciji za novinare.

On je najavio da će učesnici turnira u subotu u 15 sati posjetiti grob Jovanovića.

U polufinalu, u petak, igraće Sutjeska i Radnički (17h), dok je za 20 sati zakazan duel Budućnosti i Lovćena.

Finalni, kao i meč za treće mjesto, na programu su dan kasnije.

Trener Budućnosti Igor Jovović kazao je da memorijalni turnir treba da postane tradicionalan i da predstavlja pažnju za porodicu i sve njegove prijatelje.

“Budućnost se nalazi u završnoj fazi priprema za početak ABA lige. Protiv Lovćena smo favorit i cilj nam je da pristupimo agresivno i rastrčano kako bi se domogli finala, gdje nas po prognozama i očekivanjima očekuje Radnički. Ta utakmica biće generalni test za start lige”, rekao je Jovović.

Trener Lovćena Dragan Radović kazao je da su mu pomiješana osjećanja, tuga i žalost za Ljubom i radost zbog organizacije turnira kojim će, kako je naveo, pokušati da ga otrgnu od zaborava.

“Imao sam priliku da kao trener i prijatelj sarađujem sa Ljubom, na trerenu i van njega. Njegov odlazak je veliki gubitak. Što se tiče prvog meča, Budućnost je apsolutuini favorit. Tek smo počeli sa pripremama i tim je u formiranju, ali nadam se da ćemo dostojno prezentovati Lovćen. Daćemo svoj maksimum, teško je očekivati pobjedu, ali ćemo se boriti do kraja", rekao je Radović.

Pomoćni trener Sutjeske Vlado Todorović kazao je za nikšićki klub veliki izazov igrati protiv Radničkog, navodeći da je to jedna od najboljih i najbolje organizovanih ekipa u Srbiji.

“Imamo mlad tim i Radnički je apsolutni favorit. Siguran sam da ćemo iz te utakmice izaći bolji za iskustvo igranja sa ekipom koja igra u ozbiljnim evropskim takmičenjima”, rekao je Todorović.

Ujak Jovanovića, Mladen Pejović, zahvalio se u ime porodice KSCG i klubovima učesnicima.

Bonus video: