Kole ostaje selektor Francuske do Rija

Tek pošto su zlatni momci sjetjeli na aerodrom "Šarl de Gol", na sajtu FFBB je objavljena inofrmacija da Kole ostaje do 2016. i da mu je cilj da odvede "trikolore" na Olimpijske igre
0 komentar(a)
Vansan Kole, Foto: Reuters
Vansan Kole, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2013. 15:26h

Dan nakon istorijskog zlata na 38. Eurobasketu u Sloveniji, Vansan Kole je produžio ugovor sa Francuskom košarkaškom federacijom (FFBB).

Tek pošto su zlatni momci sjetjeli na aerodrom "Šarl de Gol", na sajtu FFBB je objavljena inofrmacija da Kole ostaje do 2016. i da mu je cilj da odvede "trikolore" na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Dogovorili smo se sa Vansanom da nastavi rad iz prethodnih godina, koji je omogućio Francuskoj da osvoji prvu evropsku titulu. Nakon srebra 2011. godine, odličnih igara na OI u Londonu i ovog zlata, nadamo se da će nastaviti sa izvanrednim radom sve do Rija", rekao je predsjednik FFBB Žan-Pjer Sijutat, koji se zahvalio predsjedniku Strazbura što je dozvolio Koleu da i dalje paralelno bude na dvije klupe.

Koleu je prethodni ugovor istekao posljednjom utakmicom u Sloveniji, ali ga je ekspresno produžio.

To nije bio slučaj sa selektorom košarkašica Pjerom Vansanom, kojem nije ponuđen novi mandat nakon što je na Eurobasketu u Francuskoj uzeo samo srebro.

Bonus video: