Veličković dva mjeseca van terena

Bivši krilni centar Partizana i Real Madrida će u naredna dva mjeseca samo raditi na kondociji i neće igrati utakmice za svoj novi klub, Brose baskets
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 14:59h

Stručni štab Brose basketsa je procijenio da Novica Veličković još nije spreman za napore koje donosi Evroliga. Zbog toga je dogovoreno da bivši krilni centar Partizana i Real Madrida naredna dva mjeseca samo radi na kondociji i ne igra utakmice.

Tu informaciju je objavio direktor kluba iz Bamberga, Volfgang Hajder, u razgovoru sa njemačkim medijima.

“Odluku smo donijeli zajedno sa ljekarskim timom, kondicionim trenerom i naravno samim igračem. Jednostavno, želimo da se pripremi”.

“Ima problem sa mišićima i trenutno nema snagu koju može da ima. Iako je važan za naš tim, posebno u Evroligi, nećemo da žurimo”, naglasio je Hajder.

Uprava Brose basketsa pokušaćae da angažuje zamjenu za Veličkovića dok se on ne priključi ekipi.

“To mora da bude igrač sličnog profila, koji će imati istu ulogu kao Novica. Nije baš lako naći takvog košarkaša na tržištu, pa smo spremni i da sezonu počnemo sa postojećim sastavom, bez dodatnih igrača”, zaključio je Hajder.

Njemački šampion će igrati u grupi B Evrolige sa Real Madridom, Anadolu Efesom, Žalgirisom, Emporio Armanijem i Strazburom.

Bonus video: