Hrvatska u polufinalu nakon 18 godina

Izabranici Jasmina Repeše su u današnjem četvrtfinalu tukli Ukrajinu sa 84:72 i ostvarili uspjeh koji su tamošnji mediji već okarakterisali kao istorijski
5 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.09.2013. 18:04h

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u košarci, prvi put nakon 18 godina.

Izabranici Jasmina Repeše su u današnjem četvrtfinalu tukli Ukrajinu sa 84:72 i ostvarili uspjeh koji su tamošnji mediji već okarakterisali kao istorijski.

Hrvati nisu kontrolisali igru samo u prvoj četvrtini, koja je nakon konstantnog blagog vođstva Ukrajinaca završena neriješeno 21:21.

Ipak, tokom druge dionice Tomić i društvo "zategli" su odbranu, Ukrajinci su u tom periodu šuturali trojke 9-0, pa se na poluvrijeme otišlo sa velikih 51:36 za Hrvatsku.

Tada je i meč riješen, jer najviše što su izabranici Majka Fratela uspjeli u drugom poluvremenu bio je prilazak na devet koševa zaostatka.

Hrvatska će u polufinalu igrati sa pobjednikom posljednjeg četvrtfinala između Litvanije i Italije, koje se igra večeras u 21 sat.

Hrvati su ujedno osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji naredne godine, za koje će se Ukrajinci boriti na meču protiv Srbije,

Bonus video: