Ostojić trener kadeta Budućnost Volija

Igračku karijeru počeo je u Mornaru, a potom je dvije sezone proveo u ekipi Budućnost volija (97-99). Igrao je još za Lovćen, Partizan, Breogan, Bešiktaš, PAOK, Gravlen i Panelinios
294 pregleda 0 komentar(a)
Đuro Ostojić, Foto: Arhiva Vijesti
Đuro Ostojić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.09.2013. 16:57h

Đuro Ostojić je novi trener kadetske selekcije Budućnost Volija. Bivši reprezentativac i igrač “plavih”, vratio se u Podgoricu da počne trenersku karijeru.

U stalnom nastojanju da košarkaška škola Budućnost Volija ostane prepoznata po odličnom radu sa mlađim kategorijama, i naravno, bude još bolja, angažovan je jedan od najboljih centara u Crnoj Gori svih vremena.

“Po završetku igračke karijere, i malog odmora od košarke, vraćam se prvoj ljubavi, sada već na sasvim drugačiji način. Odlučio sam da prvi stepenik u novoj karijeri bude rad sa dječacima Budućnost Volija, kluba koji izuzetno dobro funkcioniše posljednjih godina. Želja mi je da svoje iskustvo i znanje koje sam stekao u radu sa mnogim trenerima prenesem mladim igračima i da pomognem mom bivšem klubu da privuče što više djece u našu školu košarke koja je iznjedrila mnoge velike košarkaše”, istakao je Ostojić.

Ostojić je rođen 17. februara 1976. godine u Baru.

Igračku karijeru počeo je u Mornaru, a potom je dvije sezone proveo u ekipi Budućnost volija (97-99).

Igrao je još za Lovćen, Partizan, Breogan, Bešiktaš, PAOK, Gravlen i Panelinios.

U dresu reprezentacije Srbije i Crne Gore igrao je na Evropskom prvenstvu (2003) i Olimpijskim igrama (2004).

“Raduje me dolazak Đura Ostojića. On je naš bivši igrač i sigurno će moći da prenese svoje veliko znanje koje je stekao u igračkim danima, i unaprijedi rad sa izuzetno nadarenom kadetskom ekipom. Budućnost Voli ima najbolju školu košarke i najozbiljnije od svih u Crnoj Gori radimo sa mlađim kategorijama, a ookazuju to i rezultati. Prošle sezone, prvaci Crne Gore postali su juniori, kadeti i mlađi pioniri, mada smo u svim tim kategorijama imali najmlađe selekcije. Maksimalnu pažnju posvećujemo usavršavanju djece i trudimo se da iz godine u godinu budemo sve bolji. Zato smo i angažovali Đura Ostojića, a veoma nam je bitno da iz naše škole stižu igrači za prvu ekipu. Time povećavamo i broj kandidata za crnogorsku reprezentaciju”, objasnio je Dragan Vukčević, direktor mlađi kategorija Budućnost Volija.

On se nada da će se postići dogovor sa rukovodstvom Košarkaškog saveza Crne Gore o igranju “B“ tima Budućnost Volija u prvoj crnogorskoj ligi.

Bonus video: