RAČUN DEBLOKIRAN

Vujošević: Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji

Vujošević je podsjetio da je račun kluba skoro tri mjeseca bio u blokadi i dodao da je to "odlučilo neke stvari".
0 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 14.09.2013. 12:54h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da je njegov klub u teškoj finansijskoj situaciji i ponovio da je spreman za eventualno proširenje Upavnog odbora za sve koji hoće da pomognu.

Vujošević je podsjetio da je račun kluba skoro tri mjeseca bio u blokadi i dodao da je to "odlučilo neke stvari".

"Uz pomoć onih koji treba da pomažu, nama je ta blokada skinuta, a igrači su ostali, iako su administrativno bili slobodni da idu. Imali su mnogo ponuda. Kapitena (Dragana Milosavljevića) su zvali iz komšijskog kluba, Bogdana (Bogdanovića) je tražio Bajern. Bilo je tu lešinarskog ponašanja, ali takvo je tržište. Možda bismo se i mi ponašali isto", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

On je naglasio da Partizan pri plaćanju poreza nije imao apsolutno nikakve olakšice i da se direktor Poreske uprave Ivan Simič ponaša kao da je Srbija Švajcarska traženjem nulte tolerancije.

"Znam ko su oni. U Sloveniji su ugasili FK Olimpiju, pa 'ajde i Partizan. On nam je rekao iz Slovenije dobija informacije da smo igrače plaćali preko stranih računa. Nama je jasno iz koje on "Slovenije" dobija informacije. Ne može se prepisivati švajcarski zakon u Srbiji, možda oni švajcarski zakoni od prije 30 godina", rekao je Vujošević.

Trener crno-bijelih je ponovio da tim diše na škrge i rekao je da će im biti potrebna pomoć navijača i onih kojih mogu da pomognu. Vujošević je podsjetio i da je klubu pre tri godine, poslije plasmana na fajnal-for Evrolige, obećana hala, ali da to još nije realizovano.

"Žao mi je što ne mogu da vas pozovem u hovu halu Partizana, iako smo to obećanje dobili prije tri godine. Odvojena su sredstva iz budžeta, odvojeno je zemljište... Ja razumijem da ministri moraju da se mijenjaju, ali je malo sramota da se takve stvari olako obećavaju i planiraju i da onda od toga ne bude ništa", rekao je Vujošević.

"Mislim da je to obećanje dovoljno staro da se realizuje, a novi ministar je praktično aktivni sportista i on sigurno ima razumijevanja za naše probleme", dodao je Vujošević.