Ivković: Odigrali smo slabo

"Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobijedila. Imali su istrajnost i samopouzdanje i to poslije debakla koji su pretrpjeli protiv Letonije", istakao selektor Srbije
4 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: Novosti.rs
Dušan Ivković, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 13.09.2013. 19:04h

Srbija je prikazala blijedu partiju protiv Ukrajine, pa je upisan poraz (82:75).

Tokom čitavog meča „orlovi” nisu ličili na sebe, nisu uspjeli da dođu do željene igre, što su nadahnuti Ukrajinci iskoristili i upisali prva dva boda u drugoj fazi.

Sa svega tri raspoložena igrača u timu (Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nenad Krstić) Srbija nije mogla da bude ranopravan rival na terenu.

"Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobijedila. Imali su istrajnost i samopouzdanje i to poslije debakla koji su pretrpjeli protiv Letonije. Mislim da smo imali dosta problema od početka. Ušli smo u kontra ritam i dozvolili lake poene protivniku. Odigrali smo slabu utakmicu. Imali smo igrače bez učinka, a tako ne može da se igra na prvenstvu Evrope. Želja je postojala, ali nije bilo reakcije. Za to više nema opravdanja da smo mladi. Mnoge lopte smo izgubili iz ruku što znači da tim nije bio mentalno spreman”, rekao je Dušan Ivković, selektor Srbije, nakon meča.

Iskusnog stručnjaka brine podatak da je ovo već drugi meč u kome njegovi izabranici igraju slabo.

"Već drugu utakmicu igramo loše i to protiv timova koji nisu ostavili neki specijalan utisak. Igrali smo protiv obje ekipe tokom priprema, ali ni to nam nije pomoglo. Na odbranu Ukrajinaca nismo imali rješenje. To što smo imali 18 skokova, a dali smo svega 11 poena za to vrijeme. A oni su iz 11 skokova imali 15 poena. Dosadašnje greške smo analizirali, razgovore obavili. Ono što brine jeste nedostatak reakcije na terenu, a to znači da je nedovoljna mentalna i duševna priprema pojedinih igrača. Moramo da im damo podršku. U nedostatku iskustva oni gube samopouzdanje. Ali moram da vam kažem da sam i dalje veliki optimista”, zaključio je Ivković.

Srbija će u posljednjem meču druge faze igrati protiv Francuske.

Taj duel na programu se u nedelju od 21 sat u "Stožicama”.

Bonus video: