Španija protiv Grčke, Italija sa domaćinom

Grci moraju da slave protiv “crvene furije” kako bi ostali u trci za četvrtfinale
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2013. 10:28h

Prvi mečevi u grupi F igraju se danas, a dva meča privlače veliku pažnju. U pitanju su okršaji između Španije, koja brani titulu, i Grčke, odnosno Slovenije i Italije.

Grci moraju da slave protiv “crvene furije” kako bi ostali u trci za četvrtfinale, a pitanje je da li je četa Huana Antonija Orenge idealna za iskupljenje nakon poraza od Italije i Finske.

"Španci imaju vrhunski tim sa šest igrača koji mogu da budu nosioci u svakoj selekciji, kao i dva NBA igrača. Međutim, nećemo se predati, imamo ponos, motivaciju, srce i želju da pokažemo kako se igraju velike utakmice. Želimo da pobijedimo, ali da bi to ostvarili, ne smijemo da pravimo greške. Mark Gasol je ključni igrač Španije, moramo igrati agresivno protiv njega. Ako ga zaustavimo, imaćemo šansu da slavimo", istakao je Andrea Trinkijeri, selektor Grčke.

Španci su nakon poraza od Slovenije, vezali tri pobjede i favoriti su u ovom duelu.

"Naša forma ide uzlaznom linijom, očekujem da iz meča u meč igramo sve bolje. Što se tiče duela sa Grčkom, biće izuzetno teško. Oni imaju Vasilisa Spanulisa, igrača koji ima rješenje za svaku vrstu odbrane. Ima odličan pregled igre, moraćemo da ga zaustavimo. Ako odigramo onako kako možemo, siguran sam da ćemo doći do pobjede", istakao je Mark Gasol, centar “crvene furije”.

Slovenija protiv “azura”, koji imaju maksimalan učinak, traži trijumf koji vodi ka četvrtfinalu.

"Ono što smo uradili do sada se zaboravlja, okrećemo se onome što nas čeka u naredna tri duela. Protiv Italije moramo odigrati u odbrani kao protiv Španije, što bi nam, uz maksimalnu borbenost, trebalo da donese pobjedu", optimista je bek Slovenaca Domen Lorbek.

Italija je, uz Francusku i Srbiju, prenijela četiri boda. Jasno je da večerašnja pobjeda otvara vrata četvrtfinala.

"Igraćemo protiv sjajne ekipe i 13.000 navijača, što će, sigurno, proizvesti da domaćin igra agresivno 40 minuta. Očekujem da na njihovu agresivnost odgovorimo na isti način, da budemo koncentrisani u odbrani i da im onemogućimo lake poene. Biće teška borba, ali se nadam da ćemo biti na visini, kao i do sada, i da ćemo doći do pobjede", optimista je Simone Pjaniđani, selektor “azura”.

Parovi: Finska - Hrvatska (14.30), Grčka - Španija (17.45), Slovenija - Italija (21).

Tabela: Italija 4, Španija, Slovenija, Finska, Hrvatska 3, Grčka 2.

Bonus video: