Pavićević: Nismo ispunili cilj

"Naše igre govore da smo se sa razlogom spremali dva mjeseca i da smo smatrali da ćemo imati šansu da prođemo u drugu fazu pa da odatle tražimo nove ciljeve"
34 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Beta AP
Luka Pavićević, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.09.2013. 22:27h

Od specijalnog izvještača "VIjesti"

Jesenice - Nakon novog, trećeg poraza u Jesenicama, Crna Gora je izgubila i teoretske šanse da se nađe u drugom krugu.

Selektor Luka Pavićević je analizirajući neuspjeh protiv Litvanca priznao da nije ispunjen cilj postavljen prije dolaska u Sloveniju, a to je da se osvoji jedno od prva tri mjesta u grupi.

"Od igrača sam tražio da se protiv jakog protivnika pojavimo na još većem nivou. Mislim da smo to u velikoj mjeri uspjeli. Odigrali smo jaku, snažnu i kvalitenu utakmicu. Svi problemi koji su nas pratili ove godine pomogli su da ne dobijemo utakmicu. U važnim momentima, provlačio se lagan poen protivnika, što nas je izbacalo iz koncepta u odbrani. Izgubili smo u produžetku, gdje smo značajno popustili u odbrani".

Ističem žal za pobjedama u prehodnim mečevima. Naše igre govore da smo se sa razlogom spremali dva mjeseca i da smo smatrali da ćemo imati šansu da prođemo u drugu fazu pa da odatle tražimo nove ciljeve. Međutim, moramo da konstatujemo da nismo uspjeli. Treba da zadržimo visok nivo zajedništva i da u novoj jakoj utakmici odigramo kvalitetnu košarku protiv izuzetne Srbije. Odmah treba krenuti u buduće akcije, koje bi poboljšale budućnost crnogorske košarkaške reprezentacije", istakao je vidno razočaran Pavićević.

Sjutrašnji duel Crna Gora - Srbija nema rezultatski značaj za naš tim.

"Njima možda znači zbog prenošenja bodova i pozicije. U startu je bilo jasno da su Litvanija i Srbija kvalitetnije od nas, a ostale tri ekipe su imale kvalitet da se nose sa njima. Žao mi je što utakmica nema rezultatski značaj, a to bi dovelo do bolje utakmice. Daćemo sve od sebe, da u posljednjoj utakmici na prvenstvo odigramo visoko kvalitetnu košarku", zaključio je selektor Crne Gore.

Kazlauskas: Nismo igrali dobro

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom svog tima.

“Utakmica je bila vrlo teška za igru. Počeli smo dobro u fazi odbrane, ali nismo imali kontinuitet. Mnogo mi je drago što smo slavili u ovom meču, jer nam je određivao pitanje plasmana. Već danas imamo još jedan težak izazov, gdje moramo ispraviti greške.

Renaldas Seibutis, bek Litvanaca, bio je zadovoljan pobjedom kojom je izborem plasman u drugi krug.

“Zadovoljan sam, jer smo osvojili važne bodove. Znali smo da nas čeka dobra, školska ekipa, koja zna da igra. Nismo igrali onako kako smo željeli, ali je pobjeda najvažnija”, rekao je Seibutis.

Bonus video: